Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Вересня 2015

ВРЯТУВАВ ЧУЖЕ ЖИТТЯ ЦІНОЮ ВЛАСНОГО

В італійському містечку Кастелло ді Чістерна провінції Неаполь від рук грабіжників загинув уродженець Кам’янеччини Анатолій КОРОЛЬ. Чоловіку було лише 38 років, у нього залишилися троє дітей і дружина.

За повідомленням італійських ЗМІ, біда трапилася ввечері 29 серпня. Анатолій із маленькою донькою виходив із супермаркету, коли помітив двох чоловіків у масках, що заходили всередину. Українець не розгубився – залишив доньку на вулиці, а сам повернувся. Чоловік намагався завадити злочинцям пограбувати магазин і захистити касира, якому ножем погрожував один із зловмисників. На жаль, другий грабіжник двічі вистрілив у нашого земляка. Постріли були смертельними.   

Трагічна звістка миттю розлетілася Італією та Україною. Як повідомила Громадському телебаченню відповідальний секретар Асоціації «Україна – Італія – Майдан» Олена ГРОМИК, до місця, де вбили нашого співвітчизника, приходять тисячі італійців, запалюють свічки і моляться.

Комуна Неаполя висунула українця на орден президента Італії «Громадянська честь», а посадовці назвали його вчинок геройським і пообіцяли підтримати родину морально та матеріально.

Поховають Анатолія в неділю у рідній Колодіївці.