Середа, 24 Квітня 2024 р.
30 Жовтня 2015

КРИМІНАЛ

ШТРИКНУВ НОЖЕМ ПРАЦІВНИКА СБУ

Молодий чоловік, який страждає від шизофренії, з ножем накинувся на співробітника СБУ. Свій вчинок пояснив тим, що СБУшники застосовували проти нього хвильове випромінювання.

Зі слів в.о. речника міськвідділу міліції Ольги ШМОРГАЛ, психічно хворого чоловіка, який намагався втекти, затримали міліціонери та працівники СБУ:

– Встановлено, що 23 жовтня в приміщенні СБУ 33-річний чоловік розкладним ножем-«метеликом», який приніс із собою, завдав два удари в ділянку черевної порожнини та грудної клітини старшому співробітнику охорони місцевого управління СБУ. Пораненого чоловіка прооперували в міській лікарні. Наразі його життю нічого не загрожує, стан здоров’я – середньої важкості.

 Чоловік, який завдавав удари, інвалід ІІ групи та перебуває на обліку в лікаря-психіатра з діагнозом «Параноїдна шизофренія». Нападник у скоєному зізнався й нині перебуває в ІТТ. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст.348 ККУ.

ДО КАМ’ЯНЦЯ НА ВИКРАДЕНОМУ ДЖИПІ

Викрадений ще у червні в Тернополі позашляховик кам’янецькі інспектори днями «виловили» в с.Довжок.

Як повідомляє прес-служба обласної міліції, після спрацювання системи відеоконтролю «Рубіж», працівники ДАІ зупинили автомобіль «Honda CRV». За кермом був житель Чернівеччини. Під час перевірки документів з’ясувалося, що в нього немає свідоцтва про реєстрацію автомобіля.

У подальшому при звірянні номерів вузлів та агрегатів за базами даних ДАІ встановлено, що авто перебуває в розшуку. Крім того, державний номер, встановлений на транспортному засобі, не відповідав цьому автомобілю.

Усі обставини події наразі з’ясовують працівники райвідділу міліції.

ПРИХОПИЛИ ГРОШІ ТА СУВЕНІРИ

Мало не щотижня кримінальна хроніка рябіє повідомленнями про крадіжки з квартир.

Вдень 20 жовтня спритні злодюжки вирахували, коли 54-річного кам’янчанина не буде вдома. Вони підібрали ключ і зайшли «в гості». Понишпоривши, натрапили на сейф, у якому лежали 10 тис.грн. та сувенірні ножі й кортики.

А 28 жовтня невстановле-на особа вдома у 77-річної кам’янчанки привласнила 10 тис.грн. та 1000 доларів.

ВИСТРИБНУЛА З ЧЕТВЕРТОГО ПОВЕРХУ

Студентка, яка намагалася вкоротити собі віку, перебуває в лікарні у важкому стані. У 16-річної дівчини два відкриті переломи ніг зі зміщенням. 

За повідомленням управління з питань цивільного захисту населення ОДА, студентка одного з місцевих навчальних закладів намагалась покінчити з життям, вистрибнувши з вікна четвертого поверху. Що підштовхнуло юнку на такий крок, з’ясовують правоохоронці.

ВИРВАЛА У МАТЕРІ ГРОШІ ТА ПІШЛА ГУЛЯТИ

Цинічний злочин проти рідної матері скоїла 20-річна дівчина. Коли в неї закінчилися гроші на розваги, вона відібрала 250 грн. у матері.

– Близько о пів на першу ночі працівники райвідділу міліції приїхали на виклик у село Кам’янка, – розповів інспектор по роботі з населенням та ГФ Олег ГОРБАНЮК. – Жінка повідомила про конфлікт із дочкою, яка просила в неї гроші. Отримавши відмову, дівчина вирвала з рук матері 250 гривень. Загалом ця сім’я характеризується з позитивного боку, й ніхто раніше до кримінальної відповідальності не притягався. Мати і дочка можуть вирішити конфлікт шляхом примирення.