Середа, 24 Квітня 2024 р.
5 Лютого 2016

КРИМІНАЛ

КРАДІЇ БУДУВАЛИСЯ?

Кам’янецькі поліцейські затримали кримінальний дует, який скоїв серію крадіжок будівельних інструментів із торговельних центрів міста.

В один день до міського відділу поліції звернулися представники двох торговельних центрів із повідомленням про крадіжки будівельних інструментів.

Правоохоронці переглянули відео з камер спостереження і відслідкували молодиків, які того дня були у двох гіпермаркетах. Встановили й авто, на якому вони пересувалися. Коли через декілька днів зловмисники знову пішли на «справу», поліцейські затримали їх на гарячому.

Крадії – двоє 24-річних товаришів. До кримінальної відповідальності раніше не притягувались, а свій вчинок пояснили азартом. Загалом же цей кримінальний дует фігурує в чотирьох епізодах.


СПОЧАТКУ КРАЛИ, А ПОТІМ ПІДРОБЛЯЛИ

Злочинне тріо підробляло закордонні паспорти, щоб незаконно переправити за кордон жителів Хмельниччини.

Торік правоохоронцями області задокументовано злочинну діяльність міжрегіональної групи осіб, до якої входили 50-річна кам’янчанка, її 43-річний брат, мешканець столиці та чернівчанин. Вони незаконно заволодівали закордонними паспортами, а в подальшому підробляли їх. Зловмисників затримали в момент збуту підроблених офіційних документів особам, які мали намір незаконно виїхати з України.

Нещодавно набрав чинності вирок суду, відповідно до якого зловмисників визнано винними в підробці документів і притягнуто до кримінальної відповідальності.


«ЗОЛОТО» – ФАЛЬШИВКА, А ГРОШІ БУЛИ СПРАВЖНІМИ

Кам’янчанин віддав шахраєві-іноземцю кругленьку суму, отримавши натомість «золоті» прикраси, що виявилися дешевою біжутерією.

31-річний чоловік повертався додому зі столиці. Коли проїжджав через Старокостянтинівський район, на узбіччі траси побачив BMW з іноземними номерами та респектабельного чоловіка, який просив про допомогу. Кам’янчанин зупинився. Незнайомець з акцентом почав розповідати, що в нього зламалося авто. І аби купити необхідні деталі, йому потрібно обміняти валюту. Незнайомець зняв із себе всі «золоті» прикраси – ланцюжок, браслет, печатку – і кинув їх потерпілому на переднє сидіння. В обмін на це кам’янчанин віддав 14 000 грн.

За словами потерпілого, все відбувалося ніби в тумані. Коли він отямився, «іноземця» не було. У ломбарді чоловікові повідомили, що «золото» – підробка. Він звернувся до поліції.

За матеріалами прес-служби ГУ Нацполіції

в Хмельницькій області.