П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Березня 2016

ПОЖЕЖІ

З ЧОРНОГО ДИМУ ВИНОСИЛИ ЛЮДЕЙ

З ЧОРНОГО ДИМУ ВИНОСИЛИ ЛЮДЕЙ

Їдкий чорний дим, що заполонив під’їзд і клубами виривався з балкона, страшний крик чоловіка з благанням про допомогу, налякані жителі багатоповерхівки – таку картину вранці минулої п’ятниці спостерігали шоковані перехожі, які стали свідками страшної пожежі. Горіла квартира на другому поверсі 9-поверхового будинку на вул.Лесі Українки, 85.

На виклик миттєво прибули рятувальники. Доки одні гасили пожежу, інші евакуювали жителів будинку.

– Під’їзд був настільки задимлений, що нічого не було видно, – розповідає начальник караулу ДПРЧ-5, старший лейтенант служби цивільного захисту Анатолій ГОРПИНЧУК (на фото). – Ми одразу ж кинулися по квартирах. На четвертому поверсі кричала дівчина. Вона стояла в коридорі квартири. Помітити її допоміг увімкнений мобільний, який вона тримала в руці. Обличчя дівчина закрила ганчіркою. Я її підхопив, виніс на вулицю та передав медикам «швидкої». Тим часом мій колега Едуард ШАТКОВСЬКИЙ виніс 3-річну дівчинку.

Повернувшись до під’їзду, Анатолій Горпинчук на верхніх поверхах помітив дитину із матір’ю. Хлопчик кашляв і задихався, але рятувальник віддав йому свою маску та виніс на вулицю.

Загалом ДСНСники врятували п’ятьох кам’янчан та евакуювали 17 жителів будинку. Охоплену вогнем квартиру загасили за лічені хвилини і не допустили перекидання вогню на оселі сусідів. Утім врятувати господаря пожежникам не вдалося. Вщент обгоріле тіло 65-річного чоловіка знайшли на балконі.

Сусіди розповіли, що чоловік хворів, полюбляв курити, тому й припускають, що саме недопалок спровокував пожежу. Перед смертю чоловік голосно кричав і благав про допомогу.

Наразі фахівці встановлюють офіційну причину пожежі. 


ПІДПАЛИЛИ КОВБАСНИЙ ЦЕХ?

А напередодні пожежникам довелося гасити вогонь, що спалахнув в одному із цехів для виготовлення ковбасних виробів на вул.Привокзальна.

Як повідомила речник міського відділу поліції Ольга ШМОРГАЛ, за попередніми даними, це був підпал невідомою особою, яка перебувала на території ПАТ «Птахокомбінат». Вогонь знищив дерев’яне перекриття стелі. Наразі обставини події з’ясовують поліцейські.