П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Липня 2016

ЕКОЛОГИ РОЗРАХУЮТЬСЯ ЗА СВОЇ «РОЗРАХУНКИ»

Екологи Кам’янеччини приховали факт незаконної порубки дерев на території Смотрицького каньйону.

Прокуратурою Хмельницької області спільно з працівниками СБУ в області виявлено, що службові особи Державної екологічної інспекції в інтересах приватного підприємства й одного із підрозділів Кам’янець-Подільської міської ради, з метою приховання завданих довкіллю збитків та уникнення відповідальності за знищення зелених насаджень і пошкодження пам’ятки природи, внесли неправдиві відомості в офіційні документи.

Зокрема, не відобразили в актах обстеження факту незаконної порубки 303 дерев, знищення самосіву і зняття за допомогою важкої техніки грунтово-рослинного покриву на 5 га землі в межах геологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Смотрицький каньйон». Натомість зафіксували лише незаконну порубку 10 сухостійних дерев і знищення самосіву на 1 гектарі.

Приховавши обсяг порушень, службові особи Держекоінспекції склали завідомо недостовірний розрахунок розміру заподіяної шкоди – близько 100 тис.грн., при цьому занизивши її більше ніж на 260 тис.грн., чим спричинили державі важкі наслідки.

Прокуратурою області за вказаними фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення, що спричинило важкі наслідки, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 ККУ.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.