П'ятница, 29 Березня 2024 р.
8 Липня 2016

ЖИТТЯ ВРЯТУВАВ ВІЙСЬКОВИЙ

Відпочинок біля Дністра мало не завершився трагедією для однієї кам’янецької сім’ї, якби не хоробрий вчинок військовослужбовця 48-ї інженерної бригади, учасника АТО Сергія МАХНІЦЬКОГО.

– Ми відпочивали на базі «Товтри», що між селами Устя і Велика Слобідка, – розповідає Галина Степанівна. – 40-річний син Віктор запропонував прогулятися до коси, де колись був міст. Він пішов насипом далі, а я та чоловік залишилися збоку купатися. Коли я підняла голову, то мало не зомліла – мій син тонув. Сильний вітер, що звіявся за долю секунди, затягнув його на середину річки. Чоловік кинувся у воду, але й сам почав іти на дно. У розпачі благала людей допомогти, але ніхто не поспішав. Незчулася, як попри мене промчав високий світловолосий чоловік, котрий за лічені секунди опинився біля сина. Хтось із людей побіг до хлопців, які мали човна. Так моїх чоловіків вдалося живими витягнути з води.

Згодом дізналася, що їх урятував військовий Сергій Махніцький. Зателефонувала, щоби подякувати. Втім він дуже скромний і не вважає свого вчинку героїчним. Каже, що на його місці кожен вчинив би так само, адже людське життя – найдорожче.

Жінка планує клопотати перед міською владою, щоб рятівника відзначили.

Справжні чоловіки захищають наші життя і спокій не тільки на передовій, але й у тилу.