Субота, 27 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2016

ОФІЦІЙНО

ДИЗПАЛЬНЕ ВИЛУЧИЛИ, ЛАВОЧКУ ПРИКРИЛИ

Працівники фіскальної служби виявили підпільне дизпальне, яким торгували на АЗС.

За ініціативою Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, підрозділами фіскальної служби 4 серпня виявлено незаконну реалізацію дизельного пального в Кам’янець-Подільському та Дунаєвецькому районах. Встановлено, що двоє осіб, не маючи дозвільних документів і реєстрації господарської діяльності, продавали на АЗС контейнерного типу дизпальне за ціною 16-17 грн./літр. Крім того, виявлено ще близько 10 т пального на суму майже 200 тис.грн. для  подальшої реалізації. Роботу АЗС припинено.

На правопорушників складено адмінпротоколи за ст.164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.


ЗА ЛИПОВІ ДОКУМЕНТИ ОТРИМАЛИ ПРОВАДЖЕННЯ

Через зловживання чиновників на Кам’янеччині привласнено землі вартістю чверть мільйона гривень.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою, за результатами здійснення представництва інтересів держави в суді, встановлено, що службові особи  ГУ Держгеокадастру в області та підпорядкованого підрозділу в Кам’янець-Подільському районі, зловживаючи службовим становищем, в інтересах чотирьох громадян підробили офіційні документи.

– У них зазначили, що земельні ділянки площею 7 га належать до земель сільськогосподарського призначення, хоча насправді ці землі відносяться до водного фонду. Опісля надали дозвіл на розроблення, затвердили проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок і передали їх у приватну власність цим громадянам для ведення особистого селянського господарства і садівництва, – розповів керівник місцевої прокуратури Віталій ГРИНЬКІВ.

Так, із державної власності незаконно вибули землі водного фонду орієнтовною вартістю близько 254 тис.грн., чим завдано істотної шкоди державним інтересам.

За фактом зловживання службовим становищем і службовим підробленням, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК Україні) прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.