Четвер, 25 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2016

БАТЬКИ ВІДВОЛІКАЮТЬСЯ – ДІТИ ТРАВМУЮТЬСЯ

Із важкими травмами до лікарні частіше почали потрапляти маленькі діти, які постраждали через нещасні випадки. Медики, котрим доводиться рятувати таких малюків, закликають батьків пильніше наглядати за своїми чадами.

Лікарі збентежені кількістю викликів у місті, пов’язаних із травмуванням дітей. У вкрай важкому стані 8 серпня була госпіталізована кам’янчанка, якій всього 1 рік і 10 місяців. Увечері цього дня дівчинка випала з балкона третього поверху на вул.Драй-Хмари. Зі слів головного лікаря станції екстреної медичної допомоги Мирослава КОЛОМИЯ, упавши на асфальт, дитина зазнала політравми, травм органів черевної порожнини та черепно-мозкової. Каретою «швидкої» дівчинку відвезли до Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Через недогляд і безпечність дорослих у прикрій ситуації опинився ще один малюк. 6 серпня на 10-місячну дитину, яка повзала вдома без нагляду, впала важка шухляда від комода. Травмоване дитя забрали до лікарні.

У липні схожий випадок трапився з іще одним малям. Щоправда, впала на нього його ж бабуся, котра за щось перечепилася. В дитини травми животика, на лікування її відвезли до Хмельницького.

Травмуються малюки і в селах району. До медзакладу їх привозять із різними травмами. Нещодавно, скажімо, в одному із сіл через необережність дитина зазнала великих опіків шкіри. Як кажуть лікарі, найчастіше нещасні випадки трапляються тоді, коли немає поруч батьків, які б стежили за дітьми.