Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Жовтня 2016

ЗА КАБІНКИ ПРИВЛАСНИЛИ МАЙЖЕ 100 ТИСЯЧ

На Кам’янеччині судитимуть двох осіб за привласнення майже 100 тис.грн. бюджетних коштів під час місцевих виборів.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт за фактом привласнення 92 000 грн., призначених на облаштування кабінок для голосування при проведенні місцевих виборів у жовтні 2015 р.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра ГОНЧАРА, між фізичною особою-підприємцем і Кам’янець-Подільською районною виборчою комісією укладено договір монтажу більше як 300 кабінок для голосування на всіх виборчих дільницях району. Але фактично кабінки облаштовували члени дільниць із наявних у них матеріалів, а підприємець не доклав до цього жодних зусиль. Хоча за нібито виконання монтажних робіт отримав із бюджету 92 тис.грн., які й привласнив.

Встановлено, що голова Кам’янець-Подільської районної виборчої комісії, будучи службовою особою, підробила акт здачі-прийняття робіт з облаштування кабінок для таємного голосування, внаслідок чого здійснила розтрату бюджетних коштів.

Приватному підприємцю ін-кримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.3, 4 ст.358 ККУ, а голові районної виборчої комісії – ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 ККУ.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.