Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Листопада 2016

ХАБАРНИЦТВО «ПРОЦВІТАЄ»

Численні повідомлення від прокуратури вражають.

За минулий тиждень у місті та районі виявлено декілька фактів отримання незаконної вигоди. Причому хабарників-посадовців вистачає в різних галузях.

КРУГЛЕНЬКА СУМА ЗА ІНВАЛІДНІСТЬ

КРУГЛЕНЬКА СУМА ЗА ІНВАЛІДНІСТЬ

Факт хабарництва минулого тижня зафіксували у центральній райлікарні. Кругленьку суму вимагала голова лікарської консультаційної комісії за сприяння в отриманні групи інвалідності.

Лікарку затримали 15 листопада за участі працівників Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури та СБУ. За інформацією керівника місцевої прокуратури Віталія ГРИНЬКІВА, голова ЛКК у приміщенні лікарні вимагала й отримала від одного з жителів міста неправомірну вигоду в сумі 300 доларів США, за які мала посприяти в отриманні групи інвалідності та, відповідно, пенсійних виплат від держави. Як виявилося, хабар був не першим і не останнім. Під час особистого обшуку в сумці затриманої виявлено ще 3050 доларів, 26 тис.грн. і список громадян, яким планувалося встановлення групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Кам’янець-Подільського відділу поліції, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.


ІНСПЕКТОР БУДНАГЛЯДУ ВЗЯВ У ДОЛАРАХ

На хабарі в сумі 1000 доларів у Кам’янці-Подільському затримали й головного інспектора будівельного нагляду Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області.

11 листопада посадовець у своєму службовому кабінеті вимагав та отримав від одного з підприємців області гроші за погодження дозволу на початок будівництва фермерських приміщень. Інспектора впіймали «на гарячому» та затримали працівники Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури спільно з поліцією, кошти вилучили. Тривають слідчі дії.


ДУБИ РУБАЛИ НЕЗАКОННО

Більше як два десятки дерев цінної породи вартістю понад 200 тис.грн. дозволив вирубати працівник національного природного парку «Подільські Товтри», отримавши хабар.

Злочин виявила Кам’янець-Подільська місцева прокуратура спільно з керівництвом НПП «Подільські Товтри». Про це повідомив Віталій Гриньків.

Встановлено, що один із працівників Нацпарку при проведенні природоохоронних заходів із вибіркової санітарної рубки із січня по жовтень, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, дозволив вирубку 22 дубів, які фактично їй не підлягали. Для цього він вніс недостовірні дані до документів про відчуження деревини, які надав до бухгалтерії НПП «Подільські Товтри». Як результат – інтересам держави завдано збитків на суму близько 214 тис.грн.

За фактами розпочато кримінальні провадження щодо зловживання службовим становищем, а також службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України).

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області.