Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2016

ОФІЦІЙНО

«АКАДЕМІЧНІ» МАХІНАЦІЇ

Прокуратурою Хмельницької області виявлено факт незаконного відчуження з державної власності комплексу будівель у м.Кам’янець-Подільський площею понад 1100 кв.м, вартістю майже 2,5 млн.грн.

Ці приміщення використовувалися для підготовки спеціалістів Національною академією державної податкової служби України (на цей час – Національний університет державної податкової служби України).

Як встановлено прокуратурою, навчальний заклад, усупереч передбаченій законом забороні на відчуження державних об’єктів освіти, без належних на те підстав і повноважень, а також без визначення вартості майна, з мотивів начебто непридатності та відсутності потреби використання, реалізував комплекс будівель одному з товариств, яке належить близьким родичам колишнього керівника Національної академії державної податкової служби України.

Одразу після продажу зазначений об’єкт нерухомого майна товариство передало в оренду Кам’янець-Подільській філії Національної академії державної податкової служби України, за користування яким йому сплачено понад 2 млн.грн. бюджетних коштів.

Крім того, зазначений факт незаконного відчуження майна є предметом судового розгляду у кримінальному провадженні одного з районних судів Київської області.

Прокуратура області звернулася до суду з позовними вимогами про витребування майна із незаконного чужого володіння. Позов перебуває на розгляді в суді.

КУДИ ВІДПЛИЛА ЗЕМЛЯ?

Прокуратура Хмельниччини продовжує активно протидіяти незаконному заволодінню земельними ділянками водного фонду під виглядом безкоштовної приватизації земель сільськогосподарського призначення.

У листопаді 2016 р. встановлено, що внаслідок зловживань службових осіб Кам’янець-Подільського та Хмельницького районних відділів земельних ресурсів, а також однієї із сільських рад Кам’янець-Подільського району з державної власності незаконно вибули земельні ділянки водного фонду, одна з яких площею 8 га і вартістю понад 700 тис.грн., а інша – 5 га і вартістю майже 2 млн.грн.

Прокуратурою готуються позовні заяви з метою повернення державі незаконно відчужених земель водного фонду.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.