П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Січня 2017

З ЛІФТІВ ТЯГНУТЬ ГАЛЬМА

– Через злодюжку, який поцупив котушку із ліфта нашої багатоповерхівки, я змушений сидіти в чотирьох стінах, – зателефонувавши до редакції, поскаржився Володимир Самуїлович, житель будинку на Нігинському шосе, 18. – Я – інвалід, не маю ноги, проживаю на восьмому поверсі й самотужки вийти на вулицю та піднятися додому не можу. Тому всі ці дні сиджу вдома. Непереливки і моїй сусідці, матері-одиначці. Щоб піти до магазину чи прогулятися з малюком, вона змушена залишити дитину саму в квартирі, знести на вулицю візочок і повернутися по малюка. Уявіть такий «фітнес»!

Схожі скарги надходили до редакції і від інших жителів багатоповерхівок, які стали жертвами нечистих на руку. Про проблему добре знають і в міській раді. Там повідомили, що за декілька тижнів у місті викрадено 15 котушок, без яких експлуатація ліфта неможлива. Мінімальна вартість однієї – 2640 грн. За станом на 4 січня, вимушено не працюють пограбовані ліфти у 9 будинках за адресами: вул.Молодіжна, 17, Розвадовського, 10, Космонавтів, 5, 6, Дружби народів, 4, Нігинське шосе, 14, 18, 25 та Хмельницьке шосе, 10а. Але, як запевнив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, найближчим часом ліфти знову запрацюють:

– Незважаючи на брак коштів, ми не опустили рук і не стали статистами, які спостерігають, скільки у нас ще вкрадуть котушок. Місто вже придбало 10 котушок, ще 5 отримаємо найближчим часом.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ особисто звернувся до поліції з проханням якомога швидше розшукати та притягнути до відповідальності ліфтового злодія. Доки поліція шукає крадія, жителям радять бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб диспетчеру СКП «Міськліфтсвітло» (2-31-47), або до поліції (102 та 067-673-08-49).