Четвер, 28 Березня 2024 р.
21 Квітня 2017

КВАРТИРИ ДАЛИ НЕЗАКОННО

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при відчуженні квартир комунальної власності, розташованих на території Кам’янської сільської ради.

Встановлено, що рішенням райради ще 2015 р. трьом особам надано дозволи на передачу у власність (приватизацію) квартир загальною площею 226 кв.м і вартістю понад 700 тис.грн.

Разом із тим, порушуючи вимоги житлового законодавства, вказані особи отримали квартири у приватну власність за відсутності законних на те підстав: без ордерів на проживання та не перебуваючи на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Внаслідок незаконного відчуження нерухомості порушено інтереси держави і територіальної громади, а також громадян, котрі знаходяться на обліку осіб, які потребують поліпшення житлових умов, і могли бути забезпечені житлом за рахунок цього житлового фонду.

– Прокуратура звернулася до суду із позовом до райради та набувачів квартир про визнання незаконними і скасування рішення райради, розпоряджень органа приватизації, а також визнання недійсними свідоцтв на право власності на житло, – повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр ГОНЧАР.

Позов прокурора перебуває на розгляді у міськрайонному суді.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.