П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Червня 2017

ЗАПОБІГЛИ ТЕРАКТУ

Прокуратурою Хмельницької області спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом державної зради та готування до терористичного акту.

За процесуального керівництва прокуратури області в рамках кримінального провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що розслідується слідчим відділом Управління СБУ у Хмельницькій області, завдяки вдало спланованій і проведеній спецоперації співробітники управління запобігли терористичному акту на території Хмельниччини.

Правоохоронці декілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність зловмисників.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканка обласного центру, спілкуючись через соціальні мережі із представниками спецслужб Російської Федерації, з ідейних міркувань погодилася надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Вона збирала та передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини та підприємства, задіяні в проведенні АТО на сході України, відстежувала протестні настрої серед населення області під час проведення ак-цій протесту та мітингів у рамках так званого «третього Майдану».

Крім цього, хмельничанка, з метою підготовки до терористичного акту в місті Хмельницькому, на виконання вказівки так званого «куратора», прибула до Одеси, де від спільників отримала переданий автобусом із Придністров’я та замаскований у пачці з-під кави вибуховий пристрій, який складається з двох тротилових шашок вагою по 200 г кожна та пластичної речовини, в якій впресовано запал ручної гранати.

Тільки завдяки пильності правоохоронців теракту вдалося запобігти, жінку із вибухівкою затримано.

Найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області.