Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Грудня 2017

У ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛА МАЛЕНЬКА ДІВЧИНКА

Чорні, закопчені стіни, згорений диван і два маленькі, скручені калачиком дитячі тільця… Таку картину застав один із жителів с.Кадиївці, який кинувся на допомогу сусідам. Боляче через моторошну трагедію, під час якої загинула маленька дівчинка. Вона так і не дожила до двох рочків…

Як повідомляють рятувальники, 24 листопада, о 10.20, надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку в Кадиївцях. На момент загорання в будинку перебували дві маленькі дівчинки майже двох та трьох років. Вогонь встиг знищити диван, який, власне, і став епіцентром. ДСНСники припускають, що ймовірна причина пожежі – порушення правил безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Кадиївський сільський голова Валентина МАРТИНЮК розповіла, що трагедія сталася в багатодітній родині:

– Того злощасного дня 44-річна мати семи дітей розпалила у грубці і залишила самих бавитися 3,5-річну доньку із 1,8-річною онукою. Коли додому повернулася 16-річна мати найменшої дитини і відчинила двері, то побачила сильний дим. Неповнолітня покликала на допомогу сусіда. Саме він ще до приїзду пожежників виніс із хати непритомну старшу дівчинку, яка лежала на підлозі, та найменшу, яка знаходилася на дивані, що тлів. 40 хвилин за життя маленької дитини боролися медики, втім врятувати її так і не вдалося. Іншу дівчинку доправили до реанімації. Сьогодні стан її здоров’я задовільний. Жителі Кадиївців не могли стримати сліз, коли дізналися про трагедію. В голові не вкладається, як таких маленьких дітей залишили без нагляду. І це не перший схожий випадок. Багатодітна матір хоча й не п’є, але мало приділяє уваги дітям. Неодноразово вона залишала маленьких удома, а сама їхала на тривалий час.

Як нам вдалося з’ясувати, ця сім’я перебувала на обліку в районному Центрі соціальних служб, сім’ї, дітей та молоді.