Субота, 27 Квітня 2024 р.
15 Грудня 2017

«ЧЕРВОНА СОВА» НЕ ДРІМАЄ

Не встигли батьки «потопити» небезпечних «Синіх китів», як в Україну «прилетіла» нова біда – «Червона сова».

На своїй сторінці у «Фейсбуці» уповноважений Президента України з прав дитини Микола КУЛЕБА почав бити на сполох.

«В Україні «Червона сова» ледь не вбила 14-річну Леру з Києва, – йдеться у посту. – На наступний день після зникнення дитину знайшли в Умані. Знайомі дівчини повідомили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією у кишені для подальших дій. Поліція підозрює, що причиною стала гра «Червона сова». Чекаємо підтвердження».

Суть гри така: дітей спочатку заманюють, відправляють посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Завдяки такому переходу, куратори дізнаються орієнтовну адресу учасника. Якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання – її шантажують, мовляв, прийдемо і розберемося.

Гравець має постійно бути on-line, оперативно відповідати на повідомлення кураторів, переглядати психоделічні відео посеред ночі та аудіо з потойбіччя.

Батьків мають насторожити відчуженість дитини, її постійне бажання спати, нічне сидіння в Інтернеті та порізи на руках. Владнати ситуацію допоможуть відверта розмова та щира рука підтримки. Якщо не вдається налагодити контакт, знадобиться допомога психолога.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.