Четвер, 18 Квітня 2024 р.
5 Січня 2018

ПОКАРАЮТЬ СОЛІДНОЮ СУМОЮ

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури товариство сплатить третину мільйона гривень збитків, завданих використанням землі без відповідних документів.

Встановлено, що товариству на правах власності належить комплекс виробничих споруд у Кам’янці-Подільському. Ще 2010 р. рішенням міської ради власнику майна надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, на якій воно розташоване. Водночас відтоді землекористувачем так і не вжито заходів до оформлення у встановленому законом порядку права користування ділянкою комунальної власності, договір оренди землі площею понад 1,1 га не укладено.

Орган місцевого самоврядування неодноразово повідомляв власника приміщень про необхідність оформлення правовстановлюючих документів, що посвідчують право користування земельною ділянкою під ним, та сплати орендної плати, але зазначені вимоги залишилися без відповідного реагування. У зв’язку із цим, бюджет недоотримує відповідні кошти, тому міською радою обраховано збитки, завдані використанням ділянки, вартістю понад 7 млн.грн., без правовстановлюючих документів, які товариство добровільно не відшкодувало.

– Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави і звернення до суду з позовом про стягнення на користь міської ради понад 297 000 гривень збитків, – повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій ГРИНЬКІВ.

Рішенням Господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.