Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Січня 2018

СОБАКУ ЗУСТРІЛИ ПЕТАРДАМИ

Хоч без снігу та морозу, але гамірно й весело зустрілися ми із Новим 2018 роком. Святкова програма особливо не відрізнялася від попередніх років – кам’янчани не гребували алкоголем, не стримувалися в емоціях і висловлюваннях та, незважаючи на війну на сході й заборону міської влади, активно запускали феєрверки та петарди. І хоча зустрічали рік Собаки, втім поводилися, як свині, залишаючи після себе купи сміття.

Поївши олів’є та запивши алкоголем, сотні «підігрітих» кам’янчан вирушили до Старого міста, щоб повеселитися біля центральної новорічної красуні. Поліція міста і району прозвітувала, що в новорічну ніч грубих порушень громадської безпеки не фіксували. До забезпечення правопорядку залучалися 32 міських поліцейських, 19 нацгвардійців і 6 автопатрулів. Район пантрував майже весь особовий склад районного відділення поліції. До міськвідділу поліції надійшло 50 звернень, 8 із яких кримінального характеру. Зокрема, кам’янчани скаржилися на крадіжки телефонів, сумок і завдані їм тілесні ушкодження. Цьогоріч правоохоронці таки склали 4 адмінпротоколи на любителів піротехніки, міру покарання для яких визначить суд.

У місті після привітання Президента чоловік так «привітав» дружину, що вона звернулася до поліції й досі прихо­вує «подарунок» під тоналкою. А горехуліган мізкує, як загладити провину.

Поліцейських не лише викликали та вітали, а й знаходилися такі сміливці, яким кортіло з ними зустріти Новий рік. Не обійшлася новорічна ніч і без криміналу. Як повідомляє прес­служба Нацполіції області, 1 січня, близько 7 ранку, на вул.Лесі Українки невстановлені особи, застосувавши силу, відібрали у 20-річного хлопця пневматичний пістолет і рюкзак, в якому лежали 4500 грн. і документи.

Доки 63-річна господиня святкувала, до її оселі проник липкий на руку та ще й голодний «Дід Мороз», який привласнив паспорт, документи, планшет, роутер, близько 10 тис.грн., золоті вироби та не погребував новорічними наїдками.

А в ніч на 1 січня в Оринині з недобудованого гаража невідомий викрав мо­пед у 47-річного місцевого жителя.

Приємно, що в переддень Нового року до нашого міста завітали близько 5 тисяч туристів. Цю інформацію надали найбільші готелі міста і музейні об’єкти. Дехто так відсвяткував, що й одружитися забажав. Проект «Шлюб за добу» вдало розпочав 2018 рік, у перші дні поєднавши три пари. Молодята приїхали з Чернівецької, Тернопільської, Київської, Вінницької та Хмельницької областей.

Медики міста і району прозвітували, що на їхньому фронті обійшлося без надзвичайних подій. Кам’янчан «косили» не стільки ситі наїдки та міцні напої, як підступні ГРВІ та інфекції. Втім від «зеленого змія» медикам таки довелося рятувати два десятки любителів випити.

Не минув перший день нового року без аварій, де травмувалася маленька дитина. Неподалік від с.Гуменці не розминулися два буковинці. Близько 15.00 21-річний водій BMW виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «Geely» під керуванням 30-річного чоловіка. Внаслідок ДТП дуже травмувалася маленька пасажирка, яку госпіталізували до реанімації міської лікарні. Інша 27­річна пасажирка зазнала травми руки.

А в с.Довжок водій «Audi» з’їхав на узбіччя, де зіткнувся із деревом і опинився заблокованим у власному авто. На місце події прибули рятувальники 6 ДПРЧ, які через вікно легковика й витягнули потерпілого.