Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Квітня 2018

СБУ ВИКРИЛА НА ХАБАРІ СЕКРЕТАРЯ СУДУ

Співробітники СБУ викрили на одержанні неправомірної вигоди секретаря одного з міськ­районних судів Хмельницької області.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від місцевого жителя тисячу доларів США за вплив на ухвалення судом рішення про застосування м’якшої міри адміністративного стягнення за незаконне зберігання наркотичних засобів.

Оперативники затримали зловмисника на одній із вулиць під час отримання всієї суми хабара.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.369-2 ККУ тривають слідчі дії.

Прес-центр СБ України.

ДУМКА СУДУ

Від 31 березня 2018 р. в ЗМІ поширюється інформація про затримання секретаря Кам’янець-Подільського міськрайонного суду при отриманні ним від громадянина С. 1000 доларів США за сприяння в закритті суддею цього ж суду адмінпротоколу за ст.130 Кодексу про адмінправопорушення «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції». Разом із тим ця інформація не в повній мірі відповідає дійсності, тому вважаємо за необхідне повідомити наступне.

За наявної на цей час від працівників правоохоронних органів інформації, ввечері 30 березня 2018 р. справді був затриманий один із секретарів міськрайонного суду при отриманні ним 1000 доларів за сприяння громадянину С. у позитивному результаті розгляду справи про адмінправопорушення, передбаченого ч.1 ст.44 КУпАП «Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах», санкція якої передбачає накладення штрафу від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-850 грн.), або громадські роботи на строк від 20 до 60 годин, або арешт на строк до 15 діб.

За наявної в адміністрації суду інформації справа про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.44 КУпАП, щодо зазначеного громадянина С., за станом на 30 березня ц.р., вже декілька днів, як була розглянута судом. Громадянина С. було визнано винуватим у вчиненні правопорушення із накладенням штрафу.

Із врахуванням викладеного вище, у працівників Кам’янець-Подільського міськрайонного суду виникають сумніви в нібито отриманні від громадянина С. працівником суду грошових коштів за сприяння в позитивному результаті розгляду вищезазначеної справи про адмінправопорушення.

Сподіваємося на об’єктивність і неупередженість працівників правоохоронних органів при дачі оцінки фактів, описаних вище.

Прес-служба Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.