Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Квітня 2018

ЗА СТАВОК МАЛИ Б ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Рудської сільської ради за межами населених пунктів Кам’янець-Подільського району.

Встановлено, що 2010 року між Кам’янець-Подільською райдержадміністрацією та одним із місцевих жителів укладено договір оренди земельної ділянки площею 3,6 га. Ділянка надана в користування для рибогосподарських потреб на 10 років.

У той же час вказана земельна ділянка тривалий час використовувалася орендарем без проведеної нормативної грошової оцінки землі та, як наслідок, ставка орендної плати у цьому договорі була нижчою від законодавчо встановленої.

Розмір орендної плати за користування цією землею становив 2 тис.грн. у рік і тривалий час не змінювався, незважаючи на те, що, відповідно до вимог Податкового кодексу України, повинен складати суттєво більшу суму. За вказаних обставин місцевий бюджет і територіальна громада недоотримували значну суму коштів.

Тому, діючи на захисті інтересів держави, прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір оренди землі.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр ГОНЧАР, рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано і позов задоволено.

Відтак земельна ділянка водного фонду підлягає поверненню її законному власнику.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.