Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Травня 2018

ВІДДАСТЬ МІСТУ ПІВМІЛЬЙОНА

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура встановила, що впродовж 2014-2015 років один із житлово-будівельних кооперативів здійснив реконструкцію втраченої історичної забудови, розташованої на площі Польський ринок, із пристосуванням її під житловий будинок з інфраструктурою туризму.

По завершенню робіт субєкт гос­подарювання задекларував майже 2 тис.кв.м загальної площі введеного в експлуатацію обєкта будівництва.

Однак, усупереч вимогам законодавства, із заявою щодо укладення договору про пайову участь до органу місцевого самоврядування він не звернувся. Крім цього, кооператив проігнорував і відповідні звернення міської ради з пропозиціями укласти правочин і сплатити відповідні кошти.

Порушення визначеного законом зобов’язання зумовлює ненадходження до місцевого бюджету коштів пайової участі на загальну суму 498 тис.грн.

Тому, як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій ГРИНЬКІВ, із метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення завданих збитків, місцева прокуратура звернулася до суду. Рішенням Госпо­дарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Відтак замовник будівництва сплатить до місцевого бюджету півмільйона гривень на розвиток інфраструктури Кам’янця-Подільського.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.