Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
14 Вересня 2018

ПОСТАНУТЬ ПЕРЕД ЗАКОНОМ

• До Кам’янець-Подільського міськрайонного суду направлено обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка займалася незаконним виготовленням, переробкою і збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів.

Правоохоронці декілька місяців збирали доказову базу. За цей час проведено низку оперативних закупок, під час яких зафіксовано збут автоматів Калашникова, пістолетів Макарова й Сталкер, саморобних пристроїв для відстрілу набоями калібру 5,6 мм і понад 200 набоїв калібру 9 мм. Викрито правопорушників завдяки вдало спланованій і проведеній спецоперації з одночасними обшуками за місцем виготовлення зброї та їх проживання. Вилучено автомати, пістолети, набої до вогнепальної зброї різного калібру, гранати, вибухівку, гроші та навіть схеми, за якими виготовлялася зброя.

• Прокуратурою спільно з управлінням СБУ області встановлено, що цьогоріч у червні державним реєстратором однієї із сільських рад, за наявності підстав для відмови у проведенні реєстраційних дій у зв’язку із обтяженням речових прав і накладенням арешту, за громадянами зареєстровано право приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів Колодіївської сільської ради. 

Внаслідок протиправних дій реєстратора дев’ятнадцять осіб набули права власності на землі державної власності загальною площею 38 га. Вартість вказаних ділянок перевищує 1,5 млн.грн. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

• Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає стягнення до бюджету понад 120 тис.грн. шкоди, завданої довкіллю незаконним рибним добувним промислом.

У березні ц.р. двоє чоловіків, з метою власного збагачення та не маючи на те відповідного дозволу, здійснили незаконний вилов риби рибальською сіткою. На р.Дністер, що протікає поблизу с.Колодіївка, правопорушники виловили такі види: вирезуб причорноморський, судак, лящ, короп, карась сріблястий, окунь звичайний, а також річковий рак. Протиправними діями горе-рибалки завдали шкоди на суму понад 123 тис.грн. Засудженим призначено покарання – два роки обмеження волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.