Середа, 24 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

ПОЖЕЖІ

ГОРІВ ГУРТОЖИТОК

25 вересня, о 22.51, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в коридорі гуртожитку на вул.Праці, 8.

За викликом негайно було направлено відділення чергового караулу 5 ДПРЧ 2 Державного пожежно-рятувального загону. Вогонь вдалося приборкати в найкоротший час. Пожежу було локалізовано о 23.00 і повністю ліквідовано о 23.04.

Причина встановлюється.

Нещасних випадків на пожежі не було.

НІЧНІ СПАЛАХИ

21 вересня дві пожежі сталися у Кам’янець-Подільському районі.

Опівночі в с.Гуменці, ймовірно, через несправність, спалахнув вантажний автомобіль «Mercedes». А вже за півгодини коротке замикання електромережі призвело до загоряння господарської споруди у с.Кам’янка. Обидві пожежі ліквідовано силами бійців 5 ДПРЧ.

ГАСИЛИ ВСІЄЮ ОБЛАСТЮ

А 22 вересня кам’янецьким рятувальникам разом зі своїми колегами довелося брати участь у ліквідації масштабної пожежі в Дунаївцях.

Там вогонь охопив складське приміщення цеху з переробки деревини на одному з місцевих підприємств.

Перші розрахунки вогнеборців встановили, що пожежа швидко поширюється, є загроза сусіднім будівлям і спорудам. За підвищеним номером виклику на місце події додатково було направлено пожежно-рятувальні підрозділи Ярмолинців, Нової Ушиці, Кам’янця-Подільського та Хмельницького, а також місцеві пожежні команди із сіл Томашівка, Маків, ст.Дунаївці, ст.Балин Дунаєвецького району.

Гасіння пожежі ускладнювалося великим горючим навантаженням.

О 20.50 пожежу було локалізовано. Від ДСНС на пожежі працювали 14 одиниць техніки і 58 осіб особового складу. О 22.25 пожежу ліквідовано на площі 600 кв.м.

Рятувальникам вдалося не допустити перекидання вогню на сусідні будівлі та споруди підприємства.

На жаль, під час виконання службових обов’язків знепритомнів керівник гасіння пожежі – заступник начальника ГУ ДСНС у області полковник служби ЦЗ Петро Сибіга. Невідкладні реанімаційні заходи не дали результату, і його життя обірвалося.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.