П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Жовтня 2018

ЗАСУДИЛИ ВБИВЦЮ МАТЕРІ

До 12 років позбавлення волі засудили 47-річну жінку, яка вбила матір-пенсіонерку.

Нагадаємо, подія сталася 20 січня 2017 р. в с.Вільховець Кам’янець-Подільського району. Зловмисниця ретельно приховала сліди злочину і намагалася видати вбивство за природну смерть, проте їй це не вдалося.

Того дня, о 12.20, до чергової частини  Кам’янець-Подільського відділення поліції надійшло повідомлення від фельдшера села Вільховець про те, що він виявив тіло 67-річної місцевої жительки з численними тілесними ушкодженнями в ділянках голови і рук.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група разом із кінологом і судово-медичними експертами. Як розповів правоохоронцям заявник, до нього в обідню пору прийшла дочка загиблої та попросила зафіксувати факт смерті її матері. Жінка перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

Коли фельдшер зайшов у будинок, то в одній із кімнат на долівці побачив тіло пенсіонерки. Зрозумівши, що жінка померла неприродною смертю, повідомив про подію правоохоронцям.

Службовий собака одразу взяв слід, який привів до дочки загиблої. На її одязі та взутті були сліди крові. Сусіди також підтверджують, що коли дочка приходила до матері, між ними часто виникали суперечки.

Як з’ясувалося в ході розслідування, того дня між жінками теж виник конфлікт, під час якого зловмисниця схопила сокиру і завдала матері 33 удари в голову, а також по руках.

Зрозумівши, що матір померла, вона сховала знаряддя злочину в будинку, а тіло потерпілої помила та переодягнула в чистий одяг, щоб медики констатували природну смерть. Проте приховати злочин зловмисниці не вдалося.

Недавно суд розглянув матеріали кримінального провадження і визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 ККУ (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України, і засудив її до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба ГУ Нацполіції області.