П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Січня 2019

ДЕПУТАТ МІСЬКРАДИ ПОПАВСЯ НА ХАБАРІ

Затримано депутата міської ради за спробу підкупу правоохоронця.

ДЕПУТАТ МІСЬКРАДИ ПОПАВСЯ НА ХАБАРІЗа нескладання протоколу про корупцію щодо депутата однієї з міських рад його родич, також депутат міськради, запропонував поліцейському 500 доларів неправомірної вигоди.

За результатами проведення моніторингу щодо дотримання посадовими і службовими особами норм антикорупційного законодавства працівниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції було виявлено порушення вимог закону депутатом.

Так, депутат Кам’янець-Подільської міської ради порушив вимоги фінансового контролю, а саме несвоєчасно повідомив НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. За це правопорушення, пов’язане із корупцією, передбачена відповідальність, згідно із ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згодом до начальника відділу Управління захисту економіки у Хмельницькій області звернувся громадянин, який також є депутатом вищезазначеної ради. Він запропонував майору поліції 500 доларів «винагороди» за нескладання відносно його сина, депутата міської ради, адміністративного протоколу.

Під час спроби підкупу поліцейського у вівторок, 22 січня,  депутата було викрито.

Процесуальні заходи проводились оперативниками Управління захисту економіки у Хмельницькій області та Хмельницького управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України спільно зі слідчими поліції Хмельниччини у межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) ККУ.

Вирішується питання про оголошення підозри й обрання міри запобіжного заходу правопорушнику.

Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 4 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба ГУ Нацполіції Хмельницької області.