Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2019

РТУТЬ ЗНАЙШЛИ НА СМІТНИКУ

Викидаючи сміття, кам’янчанин навіть припустити не міг, що знайде ртуть. Аби не сталося лиха, чоловік звернувся по допомогу у відповідні служби.

Як прокоментували «Подолянину» фахівці 2 ДПРЗ, 4 лютого, близько 17.00, до Служби порятунку надійшло повідомлення, що біля сміттєвих баків на вул.Годованця, 22 знайдено ртуть. На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції, фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради та 2 ДПРЗ. П’ять із половиною кілограма ртуті були спаковані у три гумові колбочки і лежали у сміттєбаці. Небезпечну знахідку вилучили.

– Наразі ртуть знаходиться в ізольованому приміщенні, – повідомив начальник управління з питань НС і ЦЗ Юрій КРИЛОВ. – Найближчим часом її мають утилізувати на чернівецькому спецпідприємстві. Кошти виділять із міського бюджету, обійдеться це місту в понад 4 тисячі гривень.

Зі слів начальника міськвідділу поліції Юрія БІЛЯНСЬКОГО, правоохоронці мають з’ясувати, хто ж викинув небезпечну отруту на смітник. Наразі проводяться слідчі дії.