Четвер, 25 Квітня 2024 р.
21 Червня 2019

ОДНИМ ПОЩАСТИЛО, ІНШИМ, НА ЖАЛЬ, – НІ

Увечері 15 червня під час патрулювання на р.Дністер поблизу с.Цвіклівці бійці чергової зміни водолазно-рятувального відділення №4 помітили посеред річки перевернутий човен і двох людей, які подають сигнали про допомогу.

З’ясувалося, що на борту човна перебували двоє чоловіків – 29 та 32 років. Піз­ніше вони розповіли, що під час прогулянки водоймою їхній плавзасіб перевернувся – і вони опинилися в пастці. На щастя, неподалік перебували надзвичайники, які оперативно врятували громадян і доставили на берег цілими та неушкодженими.
На жаль, відпочинок на воді обернувся трагедією для декількох жителів Хмельниччини. Як повідомляє заступник начальника управління з питань НС і ЦЗН міської ради Володимир Слюсарчук, лише за один день, 16 червня, на водних об’єктах області загинули 4 особи. Всього з початку року в області потонули 14 осіб.
За інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тільки впродовж однієї доби, 18 червня, одразу 15 людей загинули на водоймах країни.
Загалом із початку року в Україні вже потонули 505 громадян, із яких 56 дітей. При цьому врятовано 185 людей, у тому числі 30 дітей.
Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами, і закликають бути уважними та обережними.

Вл. інф.