Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
2 Серпня 2019

РЯТУВАЛИ З ДНІСТРА І СМОТРИЧА

Через необачне ставлення до розваг, у полоні води минулого вікенду опинилися п’ятеро відпочивальників.

27 липня, о 20.10, на пост водолазно-рятувального відділення №4 села Устя надійшло повідомлення про те, що в акваторії річки Смотрич у двох відпочивальників спустив надувний матрац, і їм негайно потрібна допомога.
Терміново особовий склад водолазно-рятувального відділення на моторному човні обстежив акваторію річки та знайшов потерпілих, яким оперативно було надано допомогу. Двох чоловіків віком 17 та 20 років цілими та неушкодженими доправили на берег.
А 26 липня, о 16.25, рятувальникам стало відомо, що троє людей віком 16, 19 та 23 роки під час прогулянки Дніст­ром на катамарані через сильний вітер не могли самостійно дістатися до берега.
До місця події одразу було направлено бійців чергового водолазно-рятувального відділення №3 смт Стара Ушиця, які за допомогою рятувального човна доправили постраждалих на берег неушкодженими.
Служба порятунку Хмельниччини закликає громадян: не запливайте на човні в місця із сильною течією, не пірнайте у невідомих місцях, не вживайте алкоголю та завжди повідомляйте когось про те, що ви йдете у воду. Ці прості правила врятують вам життя!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.