Субота, 27 Квітня 2024 р.
7 Травня 2010

ВОНИ ВРЯТУВАЛИ СТАДІОН

5 травня на центральному стадіоні ім.Тонкочеєва було велелюдно та навіть за декілька днів до відзначення 65-річчя Великої Перемоги вже був відчутний подих свята, адже місто наповну готується до урочистостей. Зранку звучала музика і художні колективи міста репетирували театралізовану постановку, в другій половині дня їх змінили юнаки у військовій формі, котрі також відтворювали майбутнє дійство під чіткі вказівки своїх командирів.

НЕСТЕРУКДекілька разів того дня можна було побачити на стадіоні міського голову Анатолія НЕСТЕРУКА та його заступника Олега МАРУНЧАКА. Їхні завдання були не такі вже далекі від мистецтва – їм довелося «диригувати» цілим «оркестром» будівельників і підприємців міста, які надали благодійну допомогу у відбудові міського стадіону до 9 Травня.

– На сьогодні реконструкція стадіону завершена на 99%, і я, як міський голова, дуже задоволений, що такий величезний обсяг робіт був виконаний у такі стислі терміни – всього за два тижні. Так би мовити, очі бояться, а руки роблять, – зазначив Анатолій Макарович. – У першу чергу хочу подякувати своєму заступнику Олегу МАРУНЧАКУ, який тут щоденно, від ранку до вечора. Велика подяка всім будівельним організаціям і підприємствам, які зробили подарунок ветеранам і місту до 65-річчя Перемоги, капітально відремонтувавши міський стадіон, що не бачив близько десятка років загальноміських заходів.

Будівельники зробили почин (доволі солідний почин, міркую, що вкладено не менше півмільйона гривень), який, я сподіваюсь, продовжить громада міста. При розгляді бюджету ми маємо намір передбачити кошти на проведення опалення та гарячого водопостачання в адмінприміщення стадіону та на облицювання, щоб усе було цивілізовано і спортсмени після змагань мали змогу прийняти душ. Хочемо привести до ладу запасне поле, відновити занедбані тенісні корти. Потрібно докупити ще кілька сотень пластикових стільчиків. До речі, хмельницький міський голова Сергій МЕЛЬНИК подарував нам 70 таких стільців.

Єдина прикрість: хтось робить для міста все, а хтось зневажливо ставиться до громади – є низка бізнесменів, які мають будівлі по периметру стадіону вздовж пр.Грушевського і залишають там сміття, не реагуючи на прохання щодо благо-устрою прилеглої території. А будівництво так званого Льодового палацу, що праворуч, призвело до того, що ми не змогли відновити роботу прожекторів із цього боку через неможливість дістатися до пошкоджених кабелів.

стадiон iм.ТонкочеєваАле я переконаний, що свято вдасться, а ветерани та всі кам’янчани загалом гідно оцінять роботу будівельників і залишаться задоволеними. Також у наших планах – викарбувати на спеціальній дошці перелік усіх благодійників, котрі тут працювали, не шкодуючи ні фізичних, ні матеріальних зусиль.

Детальніше про роботу кожної з організацій ми дізналися у розмові з Олегом МАРУНЧАКОМ, що тривала під час оглядин стадіону.

Безпосередньо перед аркою кипіла робота – працівники ДЕУ-649 (Василь ЧОРНИЙ) вкладали асфальтове покриття. До речі, нове асфальтове покриття з’явилось і перед центральною трибуною стадіону завдяки цьому підприємству, ВАТ «Будіндустрія» (Віктор КІМАКІВСЬКИЙ) і ВАТ «Подільський цемент» (Семен ДАРЧУК).

Ремонт арки зробили БК «Поділля-Трансбуд» (Володимир МУЖИЛО). Протягом 12 днів тут працювало 20 чоловік, і тепер на зашпакльованому та побіленому склепінні красуються відреставровані літери назви стадіону. Вхідні ворота, виготовлені підприємцем Володимиром КИРПИЧЕНКОМ, завдяки оздобленню набули нестандартного вигляду. Ще цікавішим вхід стадіону виглядатиме ввечері, коли запрацює підсвічення входу та прожектори, – це все робота КП «Міськліфтсвітло» (Володимир КРИЛОВ) і МРЕМ (Борис ЧОРНИЙ).

Адмінбудинок стадіону вже не жахає відвідувачів, адже ремонт, зроблений ПП «Віват» (директор Валерій КАНІЦЬКИЙ), додав солідності будівлі. Лівою стороною центральної трибуни опікувався «Рокор ЛТД» (Олександр КОНЮШЕНКО), а правою – ВАТ «Розбуд» (Олександр БРОДОВСЬКИЙ). Обидві фірми відновили там бетонне покриття, відреставрували стовпчики, встановили дерев’яні лавочки та пофарбували місця для сидіння. Роботи у вхідній групі також виконав ПП ДУДЧЕНКО В.М., із кріпленням для пластикових стільців допомогло ТОВ «Поділбудсервіс» (Андрій МАСТИКАШ). ПП ВКФ «Будмонтажсервіс» (Олександр ЗАЄЦЬ) відремонтувало огорожу по периметру стадіону, монолітні бордюри, підпірні стінки, вклало нові поребрики та пофарбувало табло.

Катастрофічний стан протилежної трибуни примусив розбити її на сектори, відновлення яких взяли на себе:

Пiдприємцiв мiста, якi надали благодiйну допомогу у вiдбудовi мiського стадiону до 9 ТравняПП «Моноліт» (Анатолій КОЗЯРУК), ТОВ «Лідер» (Валерій СЛОБОДЯН), ТОВ БК «Декорбудтрейд» (Олександр ГОНШОВСЬКИЙ), ТОВ «Марс ЛТД» (Олександр КОНДРАТОВ), ТМ «ВікноПлюс» (Сергій ВЕДЕРНІКОВ), ТОВ «Новобудова» (Ігор КОВАЛЬСЬКИЙ), ТОВ «Гермес-С» (Микола СОСУЛА). Ремонт одного із секторів узяла на себе міська організація Партії регіонів (Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО).

За словами підприємців, особливо довелося попрацювати над бетонуванням, адже міжрядкові проміжки не ви-тримували критики.

Як зазначив Олег МАРУНЧАК, попри кризовий період, коли всім насправді важко, на прохання міської влади відгукнулися не лише будівельники, але й інші підприємці. Наприклад, до виготовлення, встановлення та оплати метало-пластикових дверей в адмінбудинку стадіону долучилися ТОВ «Левада ЛТД» (Микола КОВАЛЬЧУК), ринок КВЗП «Кам’янець-Подільський» (Микола САВЧУК), ринок ТОВ «Династія» (Олександр БОРШУЛЯК), торговельне підприємство «Султан» (Наталія ПАВЛЮК), ринок КП «Побуткомбудсервіс» (Микола ЦВІТУН), ТОВ «Лілія» (Сергій ТРАЧ), Сергій ПАЩЕНКО («Вікна-Центр»), Володимир ТОКАР («Меблі, двері, вікна»), Віталій АТАМАНЧУК (магазин «Окна Марин»), Яро-слав ПРУДИВУС та Ігор ВИНОГРАДСЬКИЙ (магазин «Фенстер»), ТОВ «Алюм-пласт» (Микола КОСЮК), Сергій ВІЛЬШИНСЬКИЙ (магазин «Віконда»), Роман БІЛЯНСЬКИЙ (магазин «Вікна, двері»), ТОВ «Веснянка» (директор Олександр ПОЛЮК), Анатолій ПРОДАНЮК (магазин «Ангеліта») і, звичайно, Сергій ВЕДЕРНІКОВ («ВікноПлюс»). Зовнішня фарба отримана від МП «Ізумруд» (Михайло ПАУР), ТОВ «Поділбудсервіс» (Андрій МАСТИКАШ), ТОВ «Ната» (Валерій ШКУРЕНКОВ), магазину «Будматеріали» (Володимир ХМЕЛЬ), магазину «Будмаркет» (Сергій ШВЕЦЬ).

ДП «Кам’янець-Подільський держліс-госп» (Валерій ПУСТИЛЬНИЙ) і фірма «Товтри» (Володимир ЛОГІН) виготовили дерев’яний подіум, де будуть виступати наші виконавці.

Не стояв осторонь кипучої роботи і колектив міського стадіону на чолі з директором Віктором ХАВРУНЯКОМ. Їхнім завданням було забезпечити належні умови для роботи: щоб була вода, безперебійна подача електроенергії, місце для переодягання тощо. Силами колективу було встановлено огорожу на автостоянці, підготовлено поле.

За словами Віктора Михайловича, всі відчувають велику радість від того, що можна з гідністю зустріти кам’янчан на відзначенні свята, якому завдячує життям не лише міський стадіон, але і ми з Вами.