Середа, 24 Квітня 2024 р.
7 Травня 2010

ДО «АРМАГЕДДОНА» СПРАВА НЕ ДІЙШЛА

Кожен круг складається з двох партій по 30 хвилин для кожного. Якщо після цих турів результат – нічия, шахісти грають тайм-брейки – ще 2 партії по 5 хвилин. Якщо ж і після них рахунок рівний, то граються додаткові 5-хвилинки до виграшу. Якщо ж буде ще декілька «дружб», то залишається надія на останню вирішальну партію – так званий «Армагеддон» (білим виставляється на хвилину більше, що у бліці є величезною форою, проте чорним для виходу достатньо нічиєї). Переможець переходить у наступний круг.

Однак до «Армагеддона» справа не дійшла. У І турі з турніру вибули Василь ХАРЬКОВ, Ернст РОДІЧЕВ, Мирослав ДИВДИК, Володимир ЮЗЮК, яких, відповідно, перемогли Віктор ЛІЧКЕВИЧ, Віктор СТОРОЖЕНКО, Юрій ЗАЙЦЕВ та Ігор ШЕВАГА.

У півфіналі зустрілися Віктор ЛІЧКЕВИЧ та Юрій ЗАЙЦЕВ, Віктор СТОРОЖЕНКО та Ігор ШЕВАГА. Кращими у цих боях виявилися Віктори – ЛІЧКЕВИЧ і СТОРОЖЕНКО, між котрими у фіналі розгорілася боротьба.

У підсумку І місце завоював кмс Віктор ЛІЧКЕВИЧ (4-разовий чемпіон міста), срібло здобув кмс Віктор СТОРОЖЕНКО (2-разовий чемпіон міста), ІІІ сходинку посів першорозрядник Юрій ЗАЙЦЕВ (неодноразовий призер чемпіонатів міста і чемпіон області 2003 р.).

Міськрайонна шахова федерація та шахісти міста вдячні за ініціативу в організації проведення змагань і спонсорську допомогу депутату міської ради від фракції «Наша Україна», члену депутатської групи в міській раді «Мій край» Ігорю ШЕВАЗІ.

Віктор ЛІЧКЕВИЧ, голова міськрайонної шахової федерації.