Вівторок, 19 Березня 2024 р.
23 Липня 2010

ЛИШЕ ЧЕРЕЗ ТРАВМУ ПЛЕЧА ВОРОТАРЯ НАШІ ФУТБОЛIСТИ НЕ ЗУМІЛИ ВИБОРОТИ ЗОЛОТО

З 1 до 5 липня у м.Євпаторія відбувався черговий чемпіонат України з футболу серед спортсменів із наслідками ДЦП.

У змаганнях брали участь 10 збірних команд областей і м.Київ. Чемпіонат проходив у два етапи. Перший – кваліфікаційний, другий – фінальний. На першому етапі команди були розподілені на три підгрупи, вони виборювали право на участь у відповідній частині фіналу. Команди, які посіли перші місця у підгрупах, грали за I-III місця, другі місця – за IV-VI, треті та четверті місця – за VII-X.

Збірна команда Хмельницької області потрапила у підгрупу «А» разом із командами м.Київ, Черкаської та Харківської областей. Як і очікувалося, наша команда впевнено пройшла цей етап, обігравши всі команди із розгромними рахунками: м.Київ (9:0), Черкаси (8:2) та Харків (11:0).

У фінальній частині у першій грі проти команди Волинської області, програвавши в ході зустрічі 0:2, наші футболісти зуміли вирвати перемогу з рахунком 3:2. Але, на жаль, в останній грі проти неодноразового чемпіона України команди Дніпропетровської області у другому таймі воротар нашої команди отримав травму плеча, заміни були вичерпані, чим і скористався суперник. Під час однієї з контратак дніпропетровців гравець збірної команди України Андрій ЦУКАНОВ забив гол у порожні ворота, встановивши остаточний рахунок 3:2 на користь команди Дніпропетровської області.

Отже, вдесяте чемпіоном України стала команда Дніпропетровської області, II місце посіла команда Хмельницької області, а III – Волинська область.

Кращим бомбардиром чемпіонату став Віталій ГУБЕРНАТОР (студент планово-економічного технікуму) – 12 голів.

Склад збірної команди Хмельницької області: воротарі – Віктор КОВАЛЬЧУК (студент ПДАТУ), Володимир КРАМАРЕНКО; польові гравці – капітан команди Володимир АНТОНЮК, Віталій ТРУШЕВ (студент К-ПНУ), Олександр ДЕВЛИШ (студент К-ПНУ), Сергій ТРЕБИК (студент К-ПНУ), Віктор САДОВСЬКИЙ (студент К-ПНУ), Iван РУСIНКА (старший лаборант К-ПНУ), Віталій ГУБЕРНАТОР (студент планово-економічного технікуму), Олег КОТИК.

Тренери команди: Олександр ПЕТРОВ і Василь КОРОБЧУК.