Четвер, 28 Березня 2024 р.
23 Липня 2010

ШАХОВИЙ ДЕНЬ ІЗ ШАХОВИМ ТУРНІРОМ

Уже стало гарною традицією в Міжнародний день шахіста, який з 1966 р. відзначається саме 20 липня, проводити у нашому місті бліц-турнір. Не став виключенням і цей рік. За шахівницею зустрілися 16 учасників, 10 з яких є фіналістами чемпіонату міста. Тож турнір виявився досить потужним за своїм складом.

Гра проходила у двох рівносильних підгрупах за круговою системою: по трійці найкращих із цих підгруп вийшли у фінал.

У підсумку переможцем став чотириразовий чемпіон міста, голова міськрайонної шахової федерації Віктор ЛIЧКЕВИЧ, який отримав у фіналі 4,5 очка із 5 можливих і випередив найближчого переслідувача Юрія ЗАЙЦЕВА (екс-чемпіона області) на 0,5 очка. На третій сходинці з активом 3,5 очка опинився дворазовий чемпіон міста, тренер ЦДТ із шахів Віктор СТОРОЖЕНКО.

На завершення свята голова міськрайонної шахової федерації запросив спортсменів-шахістів взяти участь у наступному змаганні, яке буде присвячено Дню Незалежності та стане підготовчим етапом до шахового форуму у вересні. Відрадним є те, що шахові федерації м.Кам’янець-Подільський (голова Віктор ЛIЧКЕВИЧ) і м.Хмельницький (Василь КРУТИНЧУК) домовилися про співпрацю в організації проведення власних змагань у вересні. А гості, запрошені на фестиваль «Поділля-2010» у м.Хмельницький, зможуть взяти участь і в кам’янецькому фестивалі.

Вл. інф.