Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Серпня 2010

ТРИГОДИННІ ПОЄДИНКИ ВИЗНАЧИЛИ НОВОГО ЧЕМПІОНА

Підходять до завершення літні канікули, але гуртківці ШШК «Гросмейстер» не забувають про улюблене заняття. Найактивніші відвідувачі – юні чемпіони своїх шкіл, призери чемпіонату області серед дітей до 8 років Олена ДМИТРИШИНА (НВК №8) і Богдан КОВТУН (СЗОШ №5) – щоденно віддають мудрій грі по 3 години. Тричі на тиждень тренуються чемпіони НВК №9 Сергій МЕЛЬНИЧУК і Валерія ПОТАПОВА, чемпіон міста серед школярів Діма ГОРЄЛОВ (гімназія) та чемпіон міста із шашків Володимир КУХАР (СЗОШ №5) виділяють на тренування два дні на тиждень.

Оскільки лідер СЗОШ №5 Володя КУХАР вступив до коледжу ПДАТУ, його конкурент по школі 9-річний Богдан КОВТУН (на фото) запропонував матч за звання чемпіона СЗОШ №5. Тригодинний поєдинок між фаворитами 5-ї школи завершився з рахунком 5,5:4,5 на користь Богдана.

Сподіваємося, що він прославить наше місто, як його відомі попередники із СЗОШ №5 Віктор ШПАК (20 років тому) та Яна ЧУМАГІНА (5 років тому), які виступали на чемпіонатах України за Хмельниччину. Нині Богдан грає на рівні II розряду.

Незабаром четверо юних кам’янецьких шахістів поїдуть до Польщі, де братимуть участь у міжнародному турнірі.

Анатолій ДУБОВИЙ, керівник ШШК «Гросмейстер».