Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ БУДЕ І В СЛОБІДЦІ-КУЛЬЧІЄВЕЦЬКІЙ

У всьому світі підтримці здорового способу життя приділяється особлива увага, адже лише по-справжньому здорові люди здатні розвивати країну, творити нове. На жаль, українська статистика свідчить про те, що з кожним роком у нас зменшується кількість людей, які є повністю здоровими. Особливо хвилюючою є ситуація з дітьми, які в досить ранньому віці вже мають низку хронічних хвороб. Серед основних причин – малорухливий спосіб життя та несприятлива екологія. Сільські діти дещо здоровіші за міських, але і їм потрібно створити умови для заняття спортом для фізичного та духовного розвитку. 

Олексій ПШЕТАКОВСЬКИЙ, Руслан НЕСТЕРОВ, Сергій БОДНАР і Петро КРАВЗЮКСаме за таку благородну справу вирішили взятися депутати Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради, які вирішили  у селі збудувати сучасне футбольне поле. Олексій ПШЕТАКОВСЬКИЙ, Руслан НЕСТЕРОВ, Сергій БОДНАР і Петро КРАВЗЮК власними силами вирішили перетворити зарослий чагарниками майданчик на осередок спортивного життя Слобідки-Кульчієвецької. Справа в тому, що на сьогодні в Слобідці-Кульчієвецькій, яка практично межує з містом, немає жодного спортивного чи дитячого майданчика. 

– За останні п’ять років у нашій сільській раді питання спорту ніяк не вирішувалися. Неодноразові депутатські звернення не давали результатів, тому ми і вирішили власними силами побудувати футбольне поле, яке вкрай потрібне дітям і дорослим села, хоча йшлося не про надто велику суму, – розповідає депутат сільської ради Руслан НЕСТЕРОВ, який, до речі, взяв на себе основний фінансовий тягар. – Для цього ми розчистили землю, перевезли понад 700 кубів землі, вирівняли ділянку, спланували територію, закупили матеріали для встановлення воріт, трибун. Плануємо також зробити освітлення навколо футбольного поля, облаштувати зручні глядацькі трибуни. Думаю, це буде лише перший крок, далі будемо працювати над створенням повноцінного стадіону. Хотілося б відновити волейбольну команду, яка колись займала лідерські позиції в чемпіонаті району. 

Така ініціатива щодо підтримки розвитку спорту – не новина для депутатів Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради. Зокрема, Руслан НЕСТЕРОВ є постійним спонсором футбольної команди «Квадро» (с.Нефедівці), для якої він купував спортивну форму, взуття, інвентар, постійно фінансує поїздки команди для участі в іграх чемпіонату району. На запитання, чи встигнуть відкрити нове футбольне поле до виборів, депутати відповідають, що такої мети не мають, адже це не одноразова політична акція, а давно задуманий проект, який потрібен для села. 

Відкриття футбольного поля, яке матиме розмір 45х90 метрів, заплановано на початок літа.  Необхідно дотриматися технології, щоб поле служило роками. Для цього після завершення всіх розчищувальних робіт воно буде засіяно спеціальною газонною травою, яка зійде навесні. Потім її раз скосять, і лише тоді поле буде придатним для використання. 

– Скажіть, а Ви особисто займаєтеся футболом?  – запитуємо в пана НЕСТЕРОВА. 

– Ні, сам не займаюся, але люблю спостерігати за грою. Раніше займався парашутним спортом і вільною боротьбою, маю посвідчення інструктора-парашутиста 3-го розряду.

– Своїх дітей залучаєте до занять спортом?

– Моєму синові Давіду лише 5,5 року, але він уже відвідує секцію спортивної гімнастики у ДЮСШ №1. Впевнений, що і надалі він не покидатиме спорту, адже це здоров’я та сила, які потрібні справжньому чоловікові. 

Світлана СТАСЮК, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».