П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

НЕЗВАЖАЮЧИ НІ НА ЩО, «ПОДІЛЛЯ» СТАРТУВАЛО

Сталося! Кам’янецька команда стартувала у чемпіонаті України з мотоболу. Стартувала сама, без підтримки влади, не маючи солідного спонсора, завдяки ветеранам команди Володимиру ДАНИЛЯКУ та Сергію ШВАРЧУКУ, які поставили перед собою завдання – будь-що відродити кам’янецький мотобол. Їх підтримали механіки «Поділля» Василь СОМИК та Ігор ІВАНОВ, молоді кам’янецькі мотоболісти Олександр БУРДЕЙНИЙ, Олександр ПОЛАТАЙКО, Денис КОМЕНДАНТ і відомий мотоболіст із Кельменців Роман КОГУТ. 

ІГРИ

18 вересня «Поділля» приймало «Антрацит-2» – молодіжну команду з м.Воскресенськ. Гра закінчилася з рахунком 4:2 (всі голи у ворота гостей забив граючий тренер «Поділля» Володимир ДАНИЛЯК). Наступного дня наші мотоболісти поступилися гостям – 4:6 (голи у кам’янчан забили Володимир ДАНИЛЯК, Олександр ПОЛАТАЙКО (2) та Денис КОМЕНДАНТ).

ТЕХНІКА

Чи не найголовнішим у мотоболі є надійна техніка. Нині у «Поділля» є 5 мотоциклів: досить пристойні «Kawasaki», «Yamaha» та «Rotex», надані команді з подальшою оплатою мотоболістом із Вознесенська Олександром ПАВЛОВСЬКИМ, і два… «драшпаки». Саме так можна назвати древні мотоцикли, «зліплені» механіками команди напередодні матчів. Роботи з їх «реанімації» тривали до глибокої ночі… Треба було тільки бачити, як механік команди Василь СОМИК літав під дощем в самій тільки сорочці від одного мотоцикла до іншого, які глушилися раз по раз. У домашніх капцях… Про те, що він забув перевзутися, Василь Олександрович згадав лише після матчу…

По-батьківськи вчинив під час ігор граючий тренер Володимир ДАНИЛЯК: кращі мотоцикли віддав молодим, а сам осідлав «старого коня». Перед самісіньким матчем у суботу Володимир Васильович ледве завів його…  

ОЧИМА НЕ СТОРОННІХ

Перебіг перших матчів «Поділля» ми попросили прокоментувати давніх і палких уболівальників команди Володимира КРИКУНА та Павла ВІДЛАЦЬКОГО:

– Наприкінці першого матчу з «Антрацитом-2» було видно, що наші хлопці втомилися, – вважають ці мотобольні експерти. – І це не дивно, бо не було повноцінних тренувань.

Видовищним видався недільний матч: забито 10 голів, не реалізовано нашими пенальті. Розчарування у кам’янецьких уболівальників не було, оскільки вони знали, що стартова четвірка «Антрациту-1» – кістяк збірної України. У цієї команди стабільне фінансування, виплата зарплат, чіткий тренувальний процес. А наші мотоболісти поршні шукають…

Радує, що свої перші голи в офіційних матчах чемпіонатів України забили наші молоді Олександр ПОЛАТАЙКО та Денис КОМЕНДАНТ. Хлопці прогресують просто на очах. 

Дуже часто наших підводила техніка, особливо у другому матчі. Забивали нам голи саме тоді, коли «Поділля» залишалося у меншості.

Слід відзначити неупереджене суддівство Сергія ГОРЕНКА та Анатолія ПАНЧУКА. Вони давали грати, чітко судили, тому в матчах не було грубощів. 

Хочеться подякувати нашим найвідданішим уболівальникам, які, незважаючи на дощ, прийшли повболівати за улюблену команду. Цим вони приємно вразили наших гостей. 

Тепер на наших хлопців чекають важкі матчі на виїзді, особливо з єнакіївським «Союзом-3». Але команда готова до всього, реально оцінює свої можливості. «Головне, – кажуть наші мотоболіс-

ти, – ми граємо!  І будемо грати!»

УБОЛІВАЛЬНИКИ ТА МЕЦЕНАТИ

18-19 вересня на матчах із «Антрацитами» побував 691 глядач. Цікаво, що у неділю, коли протягом усього матчу йшов дощ, їх виявилося більше, ніж у суботу. Тож оновлене «Поділля» заробило свої перші «кровні» – 6910 грн., враховуючи номінальну вартість благодійного квитка (10 грн.). Але це ще не все. Деякі уболівальники «накидали» більше: 210 грн. – у суботу, 480 грн. – у неділю. Тож 7600 грн. Багато це чи мало? Лише на солярку на виїздні матчі у Донбас потрібно 4,2 тис.грн…

Палкі вболівальники продовжують надавати посильну допомогу кам’янецькій мотобольній команді. Так було і у вихідні. Ігор ЛЮБИНЕЦЬКИЙ дав 500 грн. на бензин, аби хлопці мали пальне в іграх на виїзді. Брати Олександр та Олексій ХМЕЛЮКИ, які раніше дали мотоболістам 150 грн. на мастило, і цього разу не прийшли з пустими руками. Петро БРОДСЬКИЙ дав 100 грн. на свічки, хтось приніс і самі свічки… Воістину, з миру по нитці. 

СПОЧАТКУ – НА ВИЇЗДІ, ПОТІМ – УДОМА

Календар чемпіонату України з мотоболу дещо змінено. На початку жовтня відбудуться матчі:

1 жовтня – «Восход» (м.Вознесенськ) – «Поділля»;

2 жовтня – «Антрацит-2» (м.Кіровське) – «Поділля»;

3 жовтня – «Антрацит-1» (м.Кіровське) – «Поділля»;

4 жовтня – «Союз-3» (м.Єнакієве) – «Поділля».

Заключні матчі чемпіона-

ту «Поділля» проведе вдома: 

9 жовтня – з «Восходом», 

10 жовтня – із «Союзом-3».