Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2010

ЗВІТЮТЬ ШАХІСТИ

19 грудня шахісти міста звітували за 2010 рік. Не раз уже писалося про унікальність Кам’янця-Подільського, оскільки в багатьох містах немає шахових клубів, федерацій, а у нас 2 громадські організації піклуються про шахи. 

Громадська організація ШШК «Гросмейстер» (останні роки головою клубу був Віталій ГЛАДЕНКО) об’єднала любителів шахів і ветеранів, які орендують у вечірній час дитячий клуб, що належить управлінню освіти. 

Згідно зі статутом і договором, вони платять внески та проводять своє дозвілля.  Друга організація – міська Федерація шахів (голова Віктор ЛІЧКЕВИЧ) – періодично проводить турніри для провідних шахістів і шахові фестивалі.

При звіті прозвучали головні досягнення міських шахістів міста, а це II та IV місця на чемпіонаті області серед чоловіків, а також виконання двома кам’янчанами нормативу кандидата в майстри спорту на турнірі «Стара фортеця». Рада клубу відзначила ремонт клубу, котрий провела міська рада. 

Депутати виділили 100 тис.грн., аби клуб виглядав одним із найкращих в Україні. 

Головою ради клубу ШШК «Гросмейстер» шахісти обрали Анатолія СОЛОМКА, а федерація залишилася з попереднім керманичем.

Відзначено що наступного року знову пройдуть офіційні всеукраїнські змагання. Також Міністерство молоді та спорту проведе у червні в Кам’янці фінал «Білої тури», де визначиться найкраща шахова команда на базі однієї школи.

Також у День Святого Миколая завершилися останні змагання року, що минає. Переможці розмістились у такому порядку: Віктор СТОРОЖНКО, Віктор ЛІЧКЕВИЧ, Олександр ЯБЛОНСЬКИЙ.

Анатолій ДУБОВИЙ, керівник ШШК.