Середа, 08 Травня 2024 р.
21 Січня 2011

НОВОРІЧНИЙ ТУРНІР «ЗИМА – 2011»

Два тижні тривав традиційний Новорічний шаховий турнір школярів міста. Учасники виступали у 2-х групах: «А» – І-ІІ розряди, «Б» – ІІІ-ІV розряди. 

У групі «А», як і прогнозувалося, переможцем став чемпіон області до 12 років Діма ГОРЄЛОВ (гімназія), ІІ місце у Сергія ПЕТРОВСЬКОГО (ЗОШ №7), ІІІ місце розділили Сергій МЕЛЬНИЧУК (НВК №9) і чемпіон СЗОШ №5 9-річний Богдан КОВТУН. 

Серед малюків (група «Б») перемогу вперше святкував Максим ПРОКОПЧУК (ЗОШ №14), другим був Андрій ЗАХАРОВ (НВК №3) – срібний призер області серед дітей до 8 років, ІІІ місце розділили Назар ПИЛИПЧУК (НВК №8) і чемпіонка області до 10 років Валерія ПОТАПОВА (НВК №9). 

Під час нагородження переможці несподівано дізналися, що обласна федерація на 21січня спланувала чемпіонат області з шахів серед школярів 8-18 років. Отже, цей турнір став генеральною репетицією перед турніром року, де визначаться 14 чемпіонів області в різних вікових номінаціях. 

Аби підняти командний дух шахістів, у школах пройшли товариські матчі. В НВК №8 зустрілися команди 4-х і 6-х класів: перемогли молодші – 6:5. У СЗОШ №14 треті класи приймали четверті (за відсутності срібного призера області у віковій категорії до 10 років Віталика САВИЦЬКОГО). Тут також перемогли молодші – 6:2. 

Анатолій ДУБОВИЙ, керівник ШШК «Гросмейстер».