Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
28 Січня 2011

12 УЧАСНИКІВ – 9 МЕДАЛЕЙ

Діма ГОРЄЛОВРекордну кількість учасників відрядив ШШК «Гросмейстер» на першість області з шахів серед юнацтва – 12. У 7 вікових категоріях розігрувалося 14 номінацій на звання чемпіонів області (юнаки та дівчата). Першість області зібрала 72 шахісти.

Раніше такі змагання ділили на 2 частини: змагання серед молодших і старших. Цього разу обласна шахова федерація керувалася негуманним принципом: чим важче гостям, тим легше хмельничанам. В обласному календарі номінації 8, 10, 12 років Кам’янець повинен був приймати  в березні. Вперше змагання відбулися взимку. Чому? У зв’язку з невдалими строками нас обмежили в номінаціях 18 і 20 років, де виступили б і студенти (сьогодні у них сесія). 

Отже, на першості області кам’янчани взяли участь у 10 номінаціях із 14-ти та вибороли 3 золоті, 4 срібні та 2 бронзові медалі. Цікава ситуація склалася серед хлопчиків до 10 років, де виступили 3 кам’янчанина та захопили п’єдестал: Богдан КОВТУН (СЗОШ №5) – I місце, Віталик САВИЦЬКИЙ – II і Максим ПРОКОПЧУК – III (обидва СЗОШ №14). У цій же віковій категорії Софія ЗАВАДОВСЬКА (СЗОШ №14) стала срібною призеркою.

Першу медаль, до того ж золоту, завоював Андрій ЗАХАРОВ (НВК №3), а 6-річна Аліна ЛЕВЧУК (ЗОШ №15) у цій же номінації (до 8 років) виграла срібну медаль.

На висоті був Діма ГОРЄЛОВ, який став чемпіоном області в категорії до12 років. Сьогодні лідер гімназії є кращим шахістом серед школярів і гордістю нашого клубу. Срібну медаль дав Кам’янцю і чемпіон НВК №9 Сергій МЕЛЬНИЧУК, а бронзову отримала Олена ІЩЕНКО (СЗОШ №5).

Отже, трьом чемпіонам області відпочивати ніколи, необхідно готуватися до чемпіонату України. 

ШШК «Гросмейстер» дякує відділу фізичної культури та спорту міськради за можливість відрядити на змагання такий масовий шаховий потенціал.

Анатолій ДУБОВИЙ, керівник ШШК «Гройсмейстер».