Четвер, 28 Березня 2024 р.
4 Лютого 2011

НЕПЕРЕДБАЧЕНИЙ ФІНІШ

У чемпіонаті області з шашок, який проходив у Кам’янці-Подільському, взяло участь 37 шашкістів (з них 4 кмс). Крім чоловіків, жінок, юнаків та юніорів, вперше виступали і діти до 12 років. 

Головна боротьба розгорнулася між Кам’янцем-Подільським і Хмельницьким. У головному турнірі, де виступали чоловіки, першу половину гонки очолив фаворит господа-рів – 10-разовий чемпіон області Микола КОВАЛЬ. Але несподівано в боротьбу за чемпіонство втрутився ще один кам’янчанин – кмс Віктор ДАШКО, який навчається у виші в Тернополі. Він виграв у Миколи і зупинив його лідерство. Але в наступному турі Віктор програв хмельничанину Борису ХРАМЦОВУ і тим самим вивів його на І місце. 

В аналогічну ситуацію потрапила і лідер кам’янчан серед жінок Валентина ОЛІЙНИК. Її подруга Людмила ОЛІЙНИК забрала в неї очко, а хмельничанам – «подарувала». Отже, результати основних турнірів такі:

Чоловіки: І місце – Борис ХРАМЦОВ (Хмельницький), ІІ місце – Микола КОВАЛЬ, ІІІ місце – Анатолій МІНЧЕНКО (Кам’янець-Подільський).

Жінки: І місце – Наталія БАКУТА (Хмельницький), ІІ місце – Людмила ОЛІЙНИК, ІІІ місце – Валентина ОЛІЙНИК (Кам’янець-Подільський).

Студентка К-ПНУ ім.Огієнка Аліна БАКАЛОВА вп’яте стала чемпіонкою області серед юніорок. Серед юнаків чемпіоном став Володимир КУХАР (коледж ПДАТУ). В номінації «Діти до 12 років» уперше чемпіонами області стали Валерія ПОТАПОВА (НВК №9) і Богдан КОВТУН (СЗОШ № 5).

Головним спонсором змагань стала будівельна компанія «Нова будова».

Анатолій ДУБОВИЙ, президент обласної Федерації шашок.