Субота, 11 Травня 2024 р.
13 Травня 2011

10 РОКІВ БОЮ

Асоціації спортивної боротьби м.Кам’янець-Подільський14 травня відділення рукопашного бою Асоціації спортивної боротьби м.Кам’янець-Подільський святкує 10-річчя з дня заснування. Біля витоків цієї організації стояв майстер спорту з дзюдо та рукопашного бою Сергій БРЮХНО. За десятиліття понад 2000 дітей пройшли мінімальний курс рукопашного бою. Понад 200 чоловік стали чемпіонами та призерами обласних змагань із різних видів єдиноборства. 40 спортсменів стали чемпіонами та призерами України з джиу-джитсу, військово-спортивного багатоборства, бойового самбо, ушу-саньшоу, універсального бою, фрі-файту, дзюдо, рукопашного бою. 

– Ми маємо сім срібних призерів та одного чемпіона Європи з військово-спортивного багатоборства, в яке входить бій на ножах, стрільба та рукопашний бій, – говорить Сергій Володимирович. – До речі, наш чемпіон Ігор ПАСТУШОК – неодноразовий учасник і призер подібних змагань міжнародного рівня.

Сам же Сергій БРЮХНО має чорний пояс із джиу-джитсу, рукопашного бою, хапкідо, коричневий пояс із панкратіону. 

Нині в місті діє 5 клубів рукопашного бою, де навчається близько 400 хлопців і дівчат. Це – СК «Ураган» (професійний будівельний ліцей), де тренером працює Ігор КОНДРАТЕНКОВ, СК «Шукач» (при КПП «Господар») – Сергій ДЕНИСОВ, СК «ФОК» – Олександр КРІЧКОВСЬКИЙ, СК «Спарта» (НВК №17) – Олександр ТРИКУЛІЧ та Олександр МАКОДЗЬОБ, СК «Еврика» (НВК №3) – Сергій БРЮХНО. 

– Варто зазначити, що великий внесок у розвиток рукопашного бою міста зробив Олександр СІРИЙ, який є призером чемпіонату України, чемпіонату Європи, срібним призером чемпіонату світу з військово-спортивного багатоборства, – додає Сергій БРЮХНО. – Всі 10 років він був і залишається моїм незмінним соратником. Він – володар другого дану з рукопашного бою, має перший дан із хапкідо. До речі, його стопами пішла і донька Аня СІРА. Матеріально та морально постійно підтримує нас Хусейн ДУКАЄВ, віце-президент Федерації панкратіону та прикладних систем рукопашного бою. Хочеться подякувати за постійну підтримку міському управлінню освіти та науки, підприємцям Світлані СОСУЛІ, Сергію САМСОНЮКУ та ін.

На честь ювілею відділення рукопашного бою  організовує відкритий чемпіонат міста з рукопашного бою. Він відбудеться 14 травня, об 11.00, у спортивному залі НВК №3. У змаганнях братимуть участь бійці  обласних федерацій ушу та джиу-джитсу, Дунаєвецької міської федерації рукопашного бою та Клубу бойового самбо з м.Чернівці.