Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2012

ПЕРЕВІР СВОЮ ЧОЛОВІЧУ СИЛУ

ПЕРЕВІР СВОЮ ЧОЛОВІЧУ СИЛУЦе один з найдавніших видів спорту, який був відроджений у 1960-ті роки в США.

Удавана простота рухів створює у багатьох ілюзію доступності виду спор­ту. Частота серцевих скорочень під час змагального поєдинку сягає 200 уда­рів. Вид спорту травмонебезпечний: навантаження на ліктьові та плечові суглоби, зв’язки, кістки передпліччя і плеча дуже великі. Все це – про армрестлінг. Завдання рукоборців – притискання руки супротивника до поверхні. На учасників поєдинку накладається низка тимчасових, технічних і тактичних обмежень.

25 липня в Кам’янці за участю ка­м’янецьких спортсменів і представників Чернівецької асоціації армспорту відбулась перша товариська зустріч під керівництвом грандів українського армспорту Ігоря АБРАМОВИЧА (суддя змагань) та Ігоря ВОЙЦЕХІВСЬКОГО (керівник і засновник клубу атлетичної гімнастики «Сокіл»).

Переможцем змагань став наш земляк Богдан ДОВГАНЬ. Організатори планують продовжити серію товариських зустрічей. Кожен може прийти і спробувати свою чоловічу силу на спе­ціальному обладнанні в спорт-пабі «Команда», що в Старому місті, навпроти готелю «Тарас Бульба».

Щосереди, о 19-й год., відбуватимуться зустрічі, показові двобої та арм­файти за участю чемпіонів і відомих спортсменів. Змагання з армліфтингу (на силу захвату) урізноманітнять «репертуар» рукоборців. Завданням цього виду є піднімання ваги (64 кг) за круглу обертову ручку однією рукою. 1 серпня відбувся армфайт між Ігорем ВОЙЦЕХІВСЬКИМ та Ігорем АБРАМОВИЧЕМ. Перемогу здобув перший з рахунком 5:0. Бажаючі мають змогу поборотись, повболівати або прос­то відпочити у справжній чоловічій атмо­сфері.

Володимир ОБРАЗЦОВ.