Субота, 20 Квітня 2024 р.
3 Серпня 2012

ПЕРЕСТРІЛКА ПІД ДОЩЕМ

ПЕРЕСТРІЛКА  ПІД ДОЩЕМ30 липня кам’янецька мотобольна команда «Поділля» зіграла вдома черговий матч чемпіонату України із вознесенським «Восходом».

Команда із райцентру Миколаївської області, яка в старі добрі часи навіть ви­гравала Кубок СРСР, потенційно потужніша за нашу. «Восход», крім чемпіонату Укра­їни, ще бере участь у відкритому чемпіонаті Білорусі, де грають і команди з країн Центральної Європи. І нехай він там програє всім, сам факт фінансової можливості їздити Європою вже про щось свідчить.

Ну, а тепер про «Поділля». Травмований у попередній грі Володимир Тіт так і не зміг взяти участі в цьому поєдинку – це вагома втрата для команди. Однак заміна йому все-таки знайшлася – до команди приєдналися Роман Когут і Денис Комендант, які раніше вже грали за «Поділля». Вони не мають можливості робити виїзди, однак вдома можуть зіграти. Також з’явився запасний воротар Ростислав Сидорчук, який страхував основного стража воріт Сергія Шварчука (попередній воротар №2 Вадим Грушковський травмований). У полі також грали, як зав­жди, граючий тренер Володимир Даниляк і капітан команди Віктор П’янов (цікаво, що Віктор живе саме у Вознесенську, проте вже давно грає за нашу команду, постійно приїжджаючи на ігри), на заміну час від часу виходив Олександр Єгоров. До речі, після матчу до наших мотоболістів підійшов молодий хлопець, який сказав, що має мотоцикл і бажання грати за команду. Вийде з цього щось чи ні, але приємно, що молодь цікавиться мотоболом.

Похмура погода, здавалось, трішки відлякала вболівальників, однак значна когорта любителів мотоболу все-таки зібралася на стадіоні. В першому періоді проходила обопільна боротьба, однак «Восход» був точніший і забив два голи. У другій чверті команди обмінялися забитими м’ячами (за наших відзначився Віктор П’янов). Під час третьої чверті ініціатива нарешті перейшла до «Поділля» – П’янов забив ще два м’ячі, однак один гол наші пропустили. Остання чверть, як і перша, успішнішою виявилася для суперника, який ще одним точним пострілом встановив остаточний рахунок – 3:5. Найбільше підвели наших гравців рикошети.

Незважаючи на поразку, теоретичні шанси на III місце «Поділля» зберігає. Для цього потрібно 8 серпня вдома обіграти «Шахтаря» і сподіватися, що суперники зіграють із потрібним для нас рахунком. Ну, а якщо наші мотоболісти 9 серпня зможуть зачепитися за позитивний результат із беззаперечним фаворитом турніру «Антраци-том-1», це ще збільшить їхні шанси. А поки що «Поділля» скотилося на четверту сходинку. Втім Федерація мотоболу України виношує ідею подовжити чемпіонат і додати ще два кола матчів. Правда, в такому разі кожній команді потрібно буде перерахувати 2000 грн. плюс по 150 грн. за ліцензію кожного гравця. Спонсора в команди немає (лише трішки допомагає під­приємство «Дах-центр»), що вже казати, коли витрати на проведення домашнього поєдинку фінансувалися із кишені мотоболістів, але ж грають вони для нас! Тому якщо в когось є можливість і бажання допомогти вижити команді, яка опинилася в скрутній ситуації, телефонуйте (097) 3351150. А також приходьте підтримати свою команду 8-9 серпня!