Субота, 27 Квітня 2024 р.
17 Серпня 2012

ХОЧЕТЬСЯ ПРОДОВЖЕННЯ ІСТОРІЇ

ХОЧЕТЬСЯ ПРОДОВЖЕННЯ ІСТОРІЇМотобол у Кам’янці-Подільському – це ціла історія. Кількість міст України, де є мотобольні команди, можна перелічити на пальцях (причому нині для цього вистачить однієї руки). Тому мотобол у цих містах стає певною візи­тівкою. Чимало кам’янчан пам’ятають часи, коли наших мотоболістів вітали як національних героїв, про мотобол складали пісні, а що вже й казати про відвідування матчів! Тепер, здається, це все якось стихло. Хоча мотобольні матчі все одно залишаються найвідвідуванішими: вони збирають 300-500 уболівальників, а на деякі матчі приходить майже 1000 кам’янчан.

Приємно було спостерігати, коли після закінчення матчу із «Шахтарем» 8 серпня, який, нагадаємо, «Поділля» виграло 3:1 при домінуючій грі, вболівальники емоційно, із радіс­ними вигуками переможно підняли вгору руки. Адже це була не просто перемога кам’янецьких мотоболістів, це була перемога Кам’янця! До речі, в цей день святкував свій день народження воротар команди Сергій ШВАРЧУК, для якого це, мабуть, стало найкращим подарунком. Також, згадуючи ту гру, відзначимо повернення у стрій Володимира ТІТА, який, дещо підлікувавши поламану ногу, таки допоміг команді. А щодо безнадійно програного матчу «Антрациту» наступного дня, то тут є свої причини. По-перше, цей суперник – найсильніша команда чемпіонату, тотожна збірній України. По-друге, травмувався голеадор «Поділля» Віктор П’ЯНОВ, і у нас були проблеми зі складом. А по-третє, Шварчук дав можливість зіграти своєму дублеру Ростиславу СИДОРЧУКУ, який хоч і зривав декілька разів аплодисменти глядачів, але до Шварца ще не дотягує. В результаті наша команда так і залишилася на IV місці у турнірній таблиці чемпіонату.

Однак «Поділля» через фінансові проблеми опинилося у кризовій ситуації. Якщо найближчим часом у команди не знайдеться підтримки, її існування буде під питанням. Не хочеться втрачати найпопулярнішу в місті команду.