Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Січня 2013

ПІДСИЛЕННЯ ІЗ КРЕМЕНЧУКА

«Не до жиру, аби живу» – так можна охарактеризувати кам’янецький дорослий спорт. Тому запрошення до нас іменитого тренера з іншого міста – справа незвична. Президент кам’янецького баскетбольного клубу «Ді Ді Бао» (виступає в групі «Захід» першої ліги чемпіонату України) Андрій БОЙКО зумів ще на початку сезону для прогресу команди залучити тренера вищої категорії Євгена ФЕДОРОВА. Євген Миколайович приїхав із Кременчука, де сформувався як баскетболіст. Грав за юнацьку збірну України, там же розпочав тренерську кар’єру. В Кам’янці-Подільському 33-річний тренер не лише очолює «Ді Ді Бао», а й працює в ДЮСШ №1.Євген ФЕДОРОВ

 – Євгене Миколайовичу, що спонукало приїхати здалека і працювати у нас?

 – Зацікавила можливість попрацювати одночасно із дітьми та командою, яка існує багато років і прагне чогось добитися. А відстань у 600 км в межах України для спортсмена є незначною.

 – Вас влаштовує нинішній рівень гри команди «Ді Ді Бао»?

 – Не влаштовує зовсім. Намагаємося покращувати гру. Гравці приходять втомлені після роботи на тренування і досить складно від них щось вимагати. Раніше баскетбол був для них просто хобі. Хочеться зламати ці стереотипи, щоб вони ставилися до нього професійніше.

 – Плануєте підсилюватися за рахунок легіонерів?

 – Ми відмовилися від приїжджих гравців, хоча минулого року у команді їх було чимало. Хочеться, щоб вболівальники приходили дивитися на баскетболістів, які виросили в рідному місті. Саме на цьому ставимо акцент. Було б добре залучати перспективних гравців із університету. Надіємося, що вихованці ДЮСШ в майбутньому підсилять команду.

 – «Ді Ді Бао», через відсутність більш місткого залу для змагань, технічно не має можливості піднятися до вищої ліги. Вас це не засмучує?

 – Абсолютно ні, тому що команда навіть на цьому рівні не досягла значних висот. Щоб говорити про вищу лігу, спочатку треба виграти першу і закріпитися в лідерах. Тим більше, ми граємо у групі «Захід», а є ще «Центр» та «Схід», які сильніші.

 – Євгене Миколайовичу, Ви не лише тренуєте команду, але й граєте за неї. Як Вам таке поєднання? 

– Складно бути граючим тренером, потрібно займатися чимось одним. Я б хотів лише тренувати, але в команді не вистачає високих гравців.

– А яких результатів очікуєте від роботи у ДЮСШ №1? 

– Насамперед – це пропаганда баскетболу, який не дуже популярний у Кам’янці. Ну, а таланти з часом з’являться.

 – Кам’янець-Подільський – гарне місто для туристів. Наскільки воно зручне для Вас у плані постійного проживання?

 – Якщо я сюди приїхав, значить мені тут сподобалося. Для мене організували комфортні умови проживання. Великий плюс міста в тому, що все знаходиться близько і можна ходити пішки.

 – Готові тут залишитися на все життя?

 – Важко відповісти, бо все життя прожив у Кременчуці. У вас готовий жити та працювати.