Субота, 27 Квітня 2024 р.
5 Жовтня 2012

НАШІ СТУДЕНТИ «ОБСКАКАЛИ» СОТНЮ СУПЕРНИКІВ

НАШІ СТУДЕНТИ «ОБСКАКАЛИ» СОТНЮ СУПЕРНИКІВ  За результатами ІІІ спортивних ігор України серед вишів, К-ПНУ ім.І.Огієнка став найкращим у

ІІ категорії (університети із факультетами фізичної культури) та п’ятим у загальному заліку із понад сотні університетів України.

У зональних і фінальних змаганнях із 15 видів спорту, які були проведені у 18 містах України, взяли участь понад 2600 студентів з більш ніж 100 вишів України.


Цього року наші студенти виступили у 13 видах спорту, а саме: баскетбол (жінки), волейбол (чоловіки та жінки), пляжний волейбол (чоловіки та жінки), настільний теніс, футбол (чоловіки та жінки), футзал, вільна боротьба, легка і важка атлетики, легкоатлетичний крос.

10 медалей здобули легкоатлети, з яких одна золота – у майстра спорту Олександра Жулінського (він же переміг і в легкоатлетичному кросі). Чудово виступили борці: чемпіонами стали майстер спорту Олег Литвинчук, Григорій Шулепа, Любомир Сагалюк та Олег Іванов. Майстер спорту Олександр Кулеша виборов золоту медаль з важкої атлетики.

Успішно виступили і наші волейболісти: чоловіки під керівництвом Євгена Козака стали чемпіонами ігор (до речі, цього року вони також стали чемпіонами Вищої студентської ліги), а жінки здобули бронзу з пляжного волейболу (тренер Валерій Дорош).

Щодо футболу, то у чоловіків цей сезон не вдався, а жінки посіли

ІІ місце (тренер Вадим Стасюк).

У підсумку К-ПНУ ім.І.Огієнка

виборов 50 медалей: 17 золотих,

22 срібні та 11 бронзових.

– Наш університет міг би виступити краще, – підсумовує декан факультету фізичної культури Микола Солопчук, – але багато провідних спортсменів, які є в складі національної збірної, готувалися до ігор ХХХ

Олімпіади в Лондоні й не змогли приїхати. Це легкоатлети Тетяна Філонюк, Дмитро Островський, Шеріф Ель-Шеріф, Олег Каяфа; борці Андрій Стаднік, Дмитро Рочняк, Наталія Пульковська, Павло Олійник та інші 2013 року нас чекають не менш цікаві змаган-ня – ХІ літня універсіада України, ХХVІІ Всесвітня літня універсіада (м.Казань, Росія) та ІХ Всесвітні ігри (м.Калі, Колумбія). Тож побажаємо нашим спортсменам вдалих стартів.


P.S. Нещодавно студенти К-ПНУ ім.І.Огієнка завоювали золоті медалі у чемпіонаті України з кульової стрільби: Дмитро Чаусов у командному заліку (U-20) та Олеся Щерба.