Четвер, 18 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2012

ПЕРШИЙ ЧЕМПІОН У ПОВІТРЯНОМУ БОЮ

Зліва направо: Василь Сомик, Назар Прокопов, Сергій Кащук22-24 жовтня у закарпатському місті Міжгір’ї відбулись Всеукраїнські змагання з авіамодельного спорту (кордові моделі) серед учнівської молоді.

На авіаційний форум приїхали найкращі авіатори Укра¬ї¬ни, серед яких і триразовий чемпіон світу Олександр Покорський. Але присутність титулованих спортс¬менів-авіаторів не збентежила кам’янчанина, студента коледжу харчової промисловості Назарія ПРОКОПОВА – вихованця Кам’янець-Подільської філії ХОЦНТТУМ (ке¬рівник гуртка Сергій Кащук). У фінальному повітряному бою авіамодель класу F2-1, якою керував Назарій, тричі перемогла суперника. І вперше в історії авіамодельного спорту на Хмельниччині здобуто золоту медаль!

Завдяки успіху кам’янчанина, команда Хмельницької області посіла ІІІ загальнокомандне місце, незважаючи на не дуже вдалі виступи у класах F2D (дизель) та F2D (калильні двигуни). Команду області готував керівник авіамодельного гуртка Кам’янець-Подільської філії ХОЦНТТУМ Василь Сомик.

Олександр ЛУДАННИЙ,

заслужений працівник освіти України.