Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
18 Січня 2013

ПІОНЕРИ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ

ПІОНЕРИ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ12-13 лютого в Кам’янці-Подільському відбулися перші Всеукраїнські юнацькі змагання зі скелелазіння на штучному рельєфі «Різдвяний боулдерінг».

Серед дітей і молоді старти такого рангу проводяться вперше. Змагання зібрали 97 учасників віком 6-19 років із 13 областей України. Юні спортсмени боролися із суперниками і гравітацією у 6-ти вікових групах.

Серед кам’янчан кращим став Андрій Філіпчук, який виборов ІІ місце серед підлітків 2002-2003 р.н. Інші ж кам’янчани хоч і виступили гідно, але до фіналу не пробилися.

Кам’янецькі змагання дуже важливі для розвитку скелелазіння в Західній Україні. Досі змагання такого рівня проводилися лише у великих містах сходу України, де цей вид спорту добре розвинений і має давні традиції. В нашому регіоні дитячі секції зі скелелазіння з’явилися лише декілька років тому. Тепер їхні вихованці зможуть випробувати себе, змагаючись із найсильнішими юними скелелазами України.

Спонсором змагань виступив Микола Сосула – власник готелів «Тарас Бульба» та будівельної фірми «Гермес-С», призи для найменших надала мережа туристичних магазинів «Обійди світ» (м.Хмельницький).

Олександр ТОМАШЕВИЧ,

головний суддя змагань.