Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Лютого 2013

МЕЧІ У РУКИ – І В БІЙ

Кам’янчани вже кують нові обладунки, щоб вирушити на побоїще у Львів. Мечі, правда, не гострять – ця зброя мусить бути тупою. 23 лютого в столиці Галичини відбудеться перший Чемпіонат України з історичного середньовічного бою.Історичний середньовічний бій

 Фактично, це новостворений вид спорту, хоча він уже має свою міжнародну організацію. Це суміш середньовічних поєдинків і сучасних єдиноборств з використанням озброєння та обладунків епохи середньовіччя. Для безпеки учасників, звісно, є низка правил та обмежень. Бої можуть бути індивідуальними та груповими. 

Кам’янець у змаганнях представлятимуть члени клубу історичної реконструкції «Подільська хоругва»: Олександр Бердник, Віталій Соловодов та капітан Лев Сорочук. Вони об’єднаються з іншими «воїнами» у західноукраїнську п’ятірку для групового бою. А змагатися буде з ким – участь візьмуть близько сотні найкращих бійців з різних куточків України. Переможці ввійдуть до складу Національної збірної України, яка вже навесні боротиметься за світову першість на IV Міжнародному фестивалі «Битва Націй», що відбуватиметься у Франції.