П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Березня 2013

ОДНІЄЮ ПРАВОЮ… З МАНІКЮРОМ

Журналістка Тетяна Дика та одна з переможниць Вікторія КостецькаУ тому, що представниці чарівної статі не лише вродливі та розумні, а ще й сильні, змогли переконатися всі, хто 5 бе­резня завітав в актовий зал харчового коледжу. Тут відбулися змагання з армреслінгу серед дівчат «Залізна леді».

Перший чемпіонат світу з цього виду спорту зініціював 1961 р. американський журналіст Білл Соберанес. Тому і до першого міського чемпіонату також долучилися журналісти: редакція газети «ПОДОЛЯНИН» стала організатором змагань разом із власником спортивного клубу «Сокіл», майстром спорту міжнародного класу з армліфтингу, суддею міжнародної категорії Ігорем ВОЙЦЕХІВСЬКИМ і Федерацією армліфтингу України.

На оголошення, розміщене на шпальтах газети, відгукнулося близько 30 дівчат. Серед учасниць були і представниці редакції – дві Тетяни – БОДНАР та ДИКА. Спортсменки-аматорки змагалися у трьох вагових категоріях: до 50 кг, до 60 кг і понад 60 кг. А оцінював їхню силу та хват суддя національної категорії з гирьового спорту Ігор АБРАМОВИЧ, якому допомагав тренер фітнес-центру «Нова Будова» Родіон ОДНІЄЮ ПРАВОЮ... З МАНІКЮРОМПЛУГАТАРЕНКО.

Отже, за командою «Ready go!» стартували видовищні поєдинки. Судді були вражені тією технікою, яку демонстрували учасниці та деяким навіть пророкували спортивні Олімпи.

– Українська збірна з армреслінгу посідає VI місце серед найсильніших команд світу, – зазначив Ігор Абрамович. – На Хмельниччині жіночий армспорт фактично не представлений, і сьогоднішнє змагання може для когось прокласти шлях до світової арени.

До речі, суддя помітив цікаву особливість у цій жіночій боротьбі. Якщо чоловіки, вітаючи один одного перед поєдинком, розглядають біцепси суперника, то жінки міряються поглядами.

На жаль, нашим колегам не вдалося стати призерами. У найлегшій категорії до 50 кг перемогу «вижала» Аліна СОБКО (харчовий коледж), ІІ місце – у Юлії МАЗУР (медучилище), ІІІ – Інни КОМОСИ (харчовий коледж). 

Майстер-клас від Родіона Плугатаренка, Ігоря Абрамовича та Ігоря ВойцехівськогоУ категорії до 60 кг чемпіонкою стала Вікторія КОСТЕЦЬКА (істфак К-ПНУ ім.І.Огієнка), ІІ місце виборола Катерина ЛАНЧИНСЬКА (коледж ПДАТУ), ІІІ – Ольга ЛЯХОЦЬКА (СЗОШ №5).

У категорії 60+ перемогла Людмила СІРКОВИЧ (медучилище), ІІ місце посіла Марія КУКУЛ (медучилище), ІІІ – Ніколіна КОЦЕМИР (коледж ПДАТУ). До речі, всі три переможниці дійшли до фіналу без жодної поразки. 

Чемпіонів і призерів нагороджено дипломами міської ради, які вручив завідувач відділу в справах сім’ї, молоді та спорту Степан ПАВЛОВСЬКИЙ, і медалями, які придбав власник спорт-пабу «Команда» Євген СЛАБУНОВ. А чемпіонкам Ігор ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ подарував футболки і торт.

Згодом дівчата позмагалися ще й з армліфтингу (в перекладі з англійської – «підйом рукою»). І тут перемогла Вікторія Костецька. Дівчина вагою 59 кг зуміла підняти 48,5 кг, фактично виконавши норматив кандидата в майстри спорту. Вікторія стала відкриттям турніру, хоча раніше спортом займалася лише для загального розвитку. Недаремно саме їй ми вирішили віддати спецприз від редакції – книгу «ПОДОЛЯНИН: Ми пишемо історію», випущену з нагоди 20-річчя газети.

ІІ місце виборола Вікторія СТАНОВСЬКА (харчовий коледж), піднявши 46 кг, ІІІ розділили між собою Ольга ЛЯХОЦЬКА та Алла ТКАЧУК (Європейський університет), подужавши по 43,5 кг.

Перейти до перегляду фото