П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Квітня 2013

ПЕРЕМОЖЦІВ – АЖ 180

Ви знаєте, чому легку атлетику називають королевою спорту? По-перше, це найдавніший вид спорту, по-друге, це основа багатьох інших видів, а по-третє, вона надзвичайно масова. От і 5 квітня у НВК №9 зібрався величезний натовп дітей на відкриття VІІ міжобласного турніру з легкої атлетики пам’яті Б.Одінцова та В.Шмирка. Згодом юні спортсмени передислокувалися на Центральний стадіон.

Борис Одінцов був учителем фізкультури та першим майстром спорту Хмельницької області зі стрибків у висоту, а його учень В’ячеслав Шмирко з 1988 р. працював учителем-методистом у НВК №9, був лауреатом Всеукраїнського конкурсу на найкращий інноваційний урок фізкультури. На жаль, серце останнього перестало битися позаминулого року.Турнір ім. Одінцова та Шмирка

У турнірі взяли участь легкоатлети з Хотина, Чернівців, Ізяслава, Дунаївців, Кіцманя, Жмеринки, Новоселиці, Коломиї та нашого міста – понад дві сотні учасників. Змагання проводились у двох вікових категоріях: 1995-96 р.н. і 97 р.н. і молодші. Легкоатлети змагалися за програмою: стрибки у висоту, довжину, потрійний, біг 100 м, 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м, 3000 м, метання списа, диска та штовхання ядра. 180 переможців і призерів нагороджено дипломами й медалями.

Організатори змагань вдячні за допомогу ПП Олексію Пауру, директору НВК №9 Наталії Осадчук, директору міського стадіону Віктору Хавронюку та Хмельницькому регіональному відділенню НОК України.